Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΈρλινγκ Χάαλαντ: Ο εκτελεστής της Σίτι διαλύει τα ρεκόρ!

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο εκτελεστής της Σίτι διαλύει τα ρεκόρ!

Εάν δεν γνωρίζεις ότι είναι ποδοσφαιριστής, βλέπεις τον Έρλινγκ Χάαλαντ να περπατά και ορκίζεσαι πως δύσκολα μπορεί να έχει σχέση με τον αθλητισμό! Κι όμως, ο νορβηγός με το περίεργο σουλούπι και την δύσκαμπτη, όπως μοιάζει, κορμοστασιά είναι ο πιο παραγωγικός επιθετικός του ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Εκτελεί, “πυροβολεί”, σκοράρει. Αφού τα καταφέρνει όλα αυτά, μας οδηγεί να επικαλούμαστε διαρκώς τι έκανε πέρυσι, πρόπερσι και από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Τα έχουμε ωστόσο επαναλάβει αμέτρητες φορές. Εκείνο που για τον ίδιο έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι το “σήμερα”. Καθώς σε χρόνο ρεαλιστικό πετυχαίνει τόσα πολλά, ώστε να κάνει τα προηγούμενα να μοιάζουν μακρινά.

Μας προσέφερε λοιπόν ακόμη δύο γκολ, στη νίκη της Manchester City με 2-1 επί της Brentford.

Αυτό σημαίνει ότι στο ξεκίνημα της εφετινής Premier League ο Χάαλαντ έχει ήδη σκοράρει εννέα γκολ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Εννέα από τα 11 της Manchester City. Έφτασε έτσι τα 99 σε 103 αγώνες με τους πρωταθλητές Αγγλίας, από το καλοκαίρι του 2022 και έπειτα.

Στην Premier League η έως τώρα επίδοση είναι σε 70 αγώνες 72 γκολ…

Εάν συνυπολογίσουμε μάλιστα τις επιδόσεις του σε Ντόρτμουντ, Ζάλτσμπουργκ, Μόλντε και την εθνική ομάδα της Νορβηγίας, τότε μετράει 300 σε 373 αγώνες.

Σε αυτή την αγωνιστική της Premier League, με τα δύο γκολ που σκόραρε κόντρα στη Brentford, κατέρριψε το ρεκόρ του Γουέϊν Ρούνεϊ, καθώς με τα 9 γκολ στις 4 πρώτες αγωνιστικές, ξεπέρασε τον άγγλο που είχε 8.

Στον αγώνα κόντρα στη Brentford είχε και δοκάρι. Εάν σκόραρε τρίτη φορά αυτό θα ήταν το τρίτο συνεχόμενο hat-trick στο πρωτάθλημα εφέτος και θα γινόταν ο πρώτος που το καταφέρνει μετά 1946. Αυτό το έχασε…

Έχει και συνέχεια. Ο 24χρονος αφού έφτασε τα 72 γκολ στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, άφησε πίσω του το θρυλικό Ερίκ Καντονά, ο οποίος είχε πετύχει 70.

Το ακόμη πιο τρομερό είναι πως ο Χάαλαντ κατάφερε να ξεπεράσει το γάλλο σούπερ σταρ, έχοντας παίξει 86 παιχνίδια λιγότερα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ