Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΈργα αναβάθμισης σε έξι σχολεία και δύο παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων

Έργα αναβάθμισης σε έξι σχολεία και δύο παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων

Επαναλειτουργεί από χτες αναβαθμισμένη και ασφαλής η παιδική χαρά στη γειτονιά του Γκύζη. Εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Χάρη Δούκα και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Visa for Athens», μια συνεργασία του δήμου Αθηναίων και της Visa. Εκτός από την ανακαίνιση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, το έργο περιλαμβάνει και παρεμβάσεις αναβάθμισης σε αύλειους χώρους 6 σχολείων και μιας ακόμη παιδικής χαράς στα Άνω Πατήσια.

Οι σχολικές μονάδες στις οποίες έλαβαν χώρα οι παρεμβάσεις αναβάθμισης του προγράμματος «Visa for Athens» είναι το 59ο, το 48ο και το 112ο νηπιαγωγείο, το 64ο, το 86ο και το 77ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκονται στη 2η, 3η και 6η Δημοτική Κοινότητα. Οι τεχνικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν σε διαμόρφωση χώρων άθλησης, επίστρωση με ενδεδειγμένα δάπεδα και χλοοτάπητες, τοποθέτηση αντιολισθητικών ταινιών, φρεατίων και προσθήκη ράμπας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επιχρωματισμού.

Στις δύο παιδικές χαρές, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης παλαιών οργάνων και δαπέδων ασφαλείας, ενώ τοποθετήθηκε καινούργιος αστικός εξοπλισμός. Για τις παρεμβάσεις, αξιοποιήθηκαν υλικά από το Visa Olympic Games Park που δημιουργήθηκε στο “The Ellinikon Experience Park” με αφορμή τη χορηγία της Visa προς τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες – Παρίσι 2024.

Στόχος του προγράμματος Visa for Athens είναι η στήριξη του δήμου Αθηναίων σε δράσεις που αφορούν την αναβάθμιση της πόλης, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τις επόμενες γενιές. Προηγούμενες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Καλλιγά (Καραμανλάκη) και στο πάρκο Δημήτριος Πικιώνης στη συνοικία Κυπριάδου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα παραδίδουμε επίσημα τους αύλειους χώρους τριών νηπιαγωγείων, τριών δημοτικών σχολείων και δύο παιδικών χαρών», ανέφερε ο κ. Δούκας κατά τη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης και πρόσθεσε πως «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφαλείς χώρους σύγχρονων προδιαγραφών για τα παιδιά της πόλης μας, όπου θα μπορούν να παίζουν και να κάνουν νέους φίλους. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των μικρών Αθηναίων. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας και τη Visa που συνδράμουν στην εφαρμογή του εντατικού προγράμματος “Υιοθέτησε την πόλη σου” που υλοποιούμε».

Από τη δική της μεριά, η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Ελένη Ζωντήρου, τόνισε πως «Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργαστήκαμε άψογα και υλοποιήσαμε ό,τι υποσχεθήκαμε. Μέσα σε μόλις 9 μήνες, αναλάβαμε και ολοκληρώσαμε την ανακατασκευή δύο παιδικών χαρών σε Γκύζη και Άνω Πατήσια, οι οποίες επιλέχθηκαν λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και του γεγονότος ότι είναι σε γειτονιές με πολλά παιδιά. Μέχρι το τέλος του χρόνου, με διαγωνιστική διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα παραδώσουμε ακόμη περισσότερες παιδικές χαρές και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας».

Και η γενική διευθύντρια της Visa για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ, Σέβι Βασίλεβα, δήλωσε πως «Η σχέση της Visa, παγκόσμιου ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές, με την Αθήνα είναι δυναμική. Με την υλοποίηση του προγράμματος Visa for Athens, επιχειρούμε σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών. Η ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης στις παιδικές χαρές, αλλά και τις σχολικές μονάδες, μας γεμίζει υπερηφάνεια, καθώς οι νέες γενιές των πολιτών της Αθήνας, θα απολαμβάνουν σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Ευχαριστούμε τον δήμο Αθηναίων για την εξαιρετική συνεργασία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραμύθι από την Κάρμεν Ρουγγέρη και να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ