Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΈξι «πράσινα» πλοία στον στόλο της ΤΕΝ

Έξι «πράσινα» πλοία στον στόλο της ΤΕΝ

Την προσθήκη τριών πλοίων στον στόλο της γνωστοποίησε η Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων Νίκου Τσάκου.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε την ένταξη των: Dual-Fuel LNG LR2 product tanker “DF Mystras”, το κατασκευασμένο το 2018 με scrubber 1A Ice Class, Aframax “Alpes” και το κατασκευασμένο το 2018 Super Eco Suezmax, “Poppy S”.

Σημειώνεται πως αρχές του έτους η ναυτιλιακή παρέλαβε και τα Dual-Fuel LNG LR2 δεξαμενόπλοιων προϊόντων “Ithaki DF”, “Chios DF” και “DF Montmartre”.

Επίσης, ένα ακόμα πλοίο, το 1A Ice Class, Aframax “Aspen”, με έτος κατασκευής το 2018 και με εγκατεστημένο σύστημα scrubber, αναμένεται να προστεθεί στον στόλο της εταιρείας, μέχρι το τέλος του Μαΐου μετά την ολοκλήρωση της ειδικής επιθεώρησής του που εκτελείται επί του παρόντος από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του.

«Καλωσορίζουμε αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον δεξαμενόπλοια στα ΤΕΝ, τα οποία μας φέρνουν πιο κοντά στο στόχο μας για έναν πλήρη “πράσινο” στόλο έως το 2030. Αυτές οι νέες εξαγορές αυξάνουν την ικανότητα της TEN να παράγει μετρητά ενώ παράλληλα εμβαθύνει περαιτέρω το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα στον συνεχώς εξελισσόμενο ενεργειακό χώρο. Η πρωτοβουλία μας για το “πράσινο πλοίο” συνεχίζεται με οκτώ ακόμη πλοία υπό κατασκευή που θα ενταχθούν στο στόλο μας από το επόμενο έτος», δήλωσε ο Πρόεδρος και COO της TEN, Γιώργος Σαρόγλου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ