Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΈνα δισ. δολάρια έσοδα για την Danaos του δρ. Γιάννη Κούστα

Ένα δισ. δολάρια έσοδα για την Danaos του δρ. Γιάννη Κούστα

Νέες συμφωνίες ναύλωσης και πωλήσεις πλοίων που θα ενισχύσουν τις ταμειακές της ροές κατά 1 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια ανακοίνωσε η Danaos Corporation, συμφερόντων δρ. Γιάννη Κούστα.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή προχώρησε σε συμφωνίες ναύλωσης για 11 πλοία του στόλου της με μεταφορική ικανότητα που κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 10.000 teu. Ο μέσος όρος διάρκειας των ναυλοσυμφώνων είναι τα 4,7 έτη και θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των υφιστάμενων ναυλώσεων, μεταξύ Φεβρουαρίου 2022 και Απριλίου 2023 και θα επεκταθούν έως τον Μάιο του 2028.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή προχώρησε και στην πώληση δύο πλοίων του στόλου της ηλικίας 20 ετών και μεταφορικής ικανότητας 6.422 teu έναντι του συνολικού ποσού των 130 εκατ. δολαρίων. Τα εν λόγω πλοία αναμένεται να παραδοθούν στον νέο του ιδιοκτήτη τον Νοέμβριο του 2022.

«Αυτές οι συναλλαγές βελτιώνουν σημαντικά τη ρευστότητα και την ορατότητα των ταμειακών ροών μας για τα επόμενα αρκετά χρόνια και ενισχύουν περαιτέρω τον ισολογισμό μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία μας και να εξασφαλίσουμε πιο δυναμικές συναλλαγές με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας», σχολίασε ο ο δρ Ιωάννης Κούστας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ