Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΈκκληση ΠΟΥ στις πλούσιες χώρες για να καταβάλουν 16 δισ. δολάρια

Έκκληση ΠΟΥ στις πλούσιες χώρες για να καταβάλουν 16 δισ. δολάρια

Έκκληση στις πλούσιες χώρες να καταβάλουν επειγόντως 16 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία υπολείπονται ακόμη για την χρηματοδότηση του προγράμματός του για την καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19, απηύθυνε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

“Η επιστήμη μάς έδωσε τα εργαλεία” για να αγωνιστούμε κατά της πανδημίας, “αν αυτά μοιραστούν παγκοσμίως με αλληλέγγυο τρόπο, μπορούμε να δώσουμε τέλος φέτος στην παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία που προκαλεί η COVID-19”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

“Αν οι χώρες με υψηλά εισοδήματα καταβάλλουν το μερίδιο που τους αναλογεί” της χρηματοδότησης του μηχανισμού ACT-A, το πρόγραμμα αυτό “μπορεί να βοηθήσει τις χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα να ξεπεράσουν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, τα λίγα τεστ και την έλλειψη φαρμάκων”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του.

Η ραγδαία εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορονοϊού καθιστά ακόμη πιο επείγουσα τη δίκαιη κατανομή τεστ, θεραπειών και εμβολίων, τονίζει επίσης.

Το ACT-A, το πρόγραμμα επιτάχυνσης της πρόσβασης στα εργαλεία κατά της COVID-19, είναι μηχανισμός που δημιουργήθηκε από μεγάλες διεθνείς υγειονομικές υπηρεσίες, αλλά και την Παγκόσμια Τράπεζα και το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Υπό την διεύθυνση του ΠΟΥ, αυτός αποσκοπεί να καταστήσει πιο γρήγορη την πρόσβαση στα εργαλεία για την καταπολέμηση της COVID-19 στις μη προνομιούχες χώρες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ