Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΆρης-Ολυμπιακός 2-1: Νέα γκέλα του Ολυμπιακού!

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Νέα γκέλα του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός διανύει μία περίοδο όχι κοντά στα στάνταρ που θα ήθελε να έχει. Κατά συνέπεια, μετά την εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στον Παναιτωλικό, υπέπεσε σε νέα γκέλα καθώς έφυγε ηττημένος με 2-1 από την έδρα του Άρη. Η εικόνα της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, κι ενώ βρισκόμαστε πλέον στην 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League, δεν παρουσιάζεται όσο πειστική θα ήθελε ο ισπανός προπονητής, επιτρέποντας στους αντιπάλους να διεκδικούν και να παίρνουν τελικά αποτελέσματα.

Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίζονται χωρίς “καθαρό” μυαλό, με τις οργανωμένες συνδυαστικές ενέργειες να απουσιάζουν, αμυντικά και επιθετικά.

Ο Ολυμπιακός πάντως θα μπορούσε να έχει αποφύγει το δεύτερο γκολ, καθώς το φάουλ που δόθηκε από τον κακό ιταλό διαιτητή Παϊρέτο εις βάρος του Ντόη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν φάνηκε ποτέ να έχει γίνει. Από αυτό ξεκίνησε η φάση που βρήκε τον Μορόν να σκοράρει.

Ο Άρης πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη εντός έδρας. Ο Μάνου Γκαρθία άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς, μόλις στο 3ο λεπτό. Σε φάση που έπιασε στον ύπνο τους φιλοξενούμενους.

Το γκολ που αμφισβητεί ο Ολυμπιακός του Μορόν στο τέλος του πρώτου 45λεπτου προφανώς ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ελ Κααμπί μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 96΄.

Οι πειραιώτες απείλησαν με τα πολλά στημένα κοντά στην περιοχή που κέρδισαν και τις εκτελέσεις φάουλ του Τσικίνιο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα στο πρώτο ημίχρονο. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος είχε ο Ελ Κααμπί, με κεφαλιά εντός περιοχής.

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Άρη να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη, λίγες μέρες μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα όμως, ακόμη περισσότερο μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, εμφανίζεται “βραχυκυκλωμένος“, χωρίς να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες.

Με ανούσια κατοχή, χωρίς να καταφέρνει να απειλεί. Από τη στιγμή μάλιστα κιόλας που ο προπονητής του Άρη Άκης Μάντζιος έκλεισε το δρόμο σε Ροντινέϊ και Ζέλσον Μάρτινς, εξαφάνισε τη δεξιά πλευρά των φιλοξενούμενων. Την ίδια ώρα επίσης, αφήνοντας κενούς χώρους, θα μπορούσε να είχε δεχθεί και τρίτο γκολ από τις αρκετές ευκαιρίες του Άρη, που είχε στο δεύτερο ημίχρονο και δοκάρι με τον Μορόν.

Δεν μπορούμε να χαρίζουμε το πρώτο ημίχρονο, δεν ήμασταν καθόλου επιθετικοί. Είχαμε την εντύπωση ότι αν είχαμε την κατοχή θα ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν ήμασταν επιθετικοί. Ο Άρης κέρδισε δίκαια“, δήλωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία για τη συνολική εικόνα, η διαιτησία πάντως δεν στάθηκε στο ύψος της και έπαιξε “έδρα”. Το φάουλ στο 42΄που καταλογίστηκε χωρίς να είναι στην ουσία καθόρισε τη ροή του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός, με σκοπό να βγάλει αντίδραση, στρέφεται τώρα στο ματς κόντρα στη Λιόν για το Europa League (26/9, 22:00), ενώ την 6η αγωνιστική κοντράρεται με τον Ατρόμητο στο Γ. Καραϊσκάκης (29/9, 19:00). Ο Άρης, από την πλευρά του, φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (29/9, 20:30).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ