Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΌμιλος Φουρλή: Οι στόχοι της νέας εξαγοράς-Πού ποντάρει;

Όμιλος Φουρλή: Οι στόχοι της νέας εξαγοράς-Πού ποντάρει;

Σε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική εισηγμένη εταιρεία λιανικής αθλητικών Foot Locker προχωρά ο Όμιλος  Φουρλή. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα  ο Ομιλος Φουρλή θα λειτουργήσει ως ο πρώτος εμπορικός εταίρος της αμερικανικής αλυσίδας στην Ευρώπη,  κίνηση που έχει στόχο να δώσει περαιτέρω ώθηση  στον ελληνικό όμιλο στον κλάδο του sport fashion, μετά την αποεπένδυση από το δίκτυο της Athlete’s Foot, Σημειώνεται ότι  μέσω του δικτύου λιανικής αθλητικών Intersport τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων ο Όμος έχει ήδη ισχυρή θέση.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο του ομίλου, Βασίλη Φουρλή η νέα δραστηριότητα αναμένεται να αποδώσει προοδευτικά 250 εκατ. ευρώ τζίρου έως το 2030 και να οδηγήσει τον πυλώνα της δραστηριότητας αθλητικών στα 500 εκατ. ευρώ με ένα περιθώριο κέρδους EBITDA της τάξης του 9%.

Αναλυτικά η συμφωνία αδειοδότησης (licensing agreements) μεταξύ της Foot Locker και του ομίλου Φουρλή περιλαμβάνει την εξαγορά των θυγατρικών της πρώτης σε Ελλάδα και Ρουμανία, οι οποίες διαθέτουν από τρία καταστήματα ανά χώρα – με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2025- αλλά και την ανάπτυξη περισσότερων από 100 φυσικών καταστημάτων σε βάθος 3τίας-5ετίας τόσο σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο (όπου ο Όμιλος Φουρλής διαθέτει ήδη θέση μέσω της Intersport) αλλά και σε 4 ακόμη αγορές (Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο), καθώς και 8 ομώνυμα e-shops ανά αγορά.  

Όπως είπε ο CEO του ομίλου Φoυρλής, Δ. Βαλαχής η προβλεπόμενη επένδυση για την εν λόγω φάση ανάπτυξης του δικτύου Foot Locker υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ ως CAPEX και στα 80 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν και οι ανάγκες κεφαλαίου κίνησης στο παραπάνω διάστημα. Υπογράμμισε δε ότι η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και ταμειακές ροές που παράγει ο όμιλος.  

Το όφελος της  συμφωνίας αναμένεται να αποτυπωθεί το 2025, εφόσον απορροφηθούν οι υφιστάμενες θυγατρικές της Foot Locker (στην Ελλάδα οι πωλήσεις της ανέρχονται σε 12-13 εκατ. ευρώ ενώ και τα τρία καταστήματα είναι κερδοφόρα).  

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intersport Β. Μπράτη ήδη πραγματοποιούνται επαφές εξαγοράς δικτύου 5 καταστημάτων στη Βουλγαρία, ώστε να

Σημειώνεται ότι η Foot Locker διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στο αθλητικό sneaker (υποτομέα της αγοράς που αναπτύσσεται ετησίως με ρυθμούς της τάξης του 6,5-7% σε παγκόσμια βάση) με τζίρο που άγγιξε το 2023 τα 8 δισ. ευρώ.

Έχει παρουσία σε 26 χώρες μέσω δικτύου 2.464 καταστημάτων εκ των οποίων μόνον τα 200 τελούν υπό licensing agreement.  

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ