Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΌλ. Κεφαλογιάννη: "Εργαζόμαστε εντατικά με λεπτομερές σχέδιο για να θέσουμε ισχυρά θεμέλια...

Όλ. Κεφαλογιάννη: “Εργαζόμαστε εντατικά με λεπτομερές σχέδιο για να θέσουμε ισχυρά θεμέλια για το αύριο του ελληνικού τουρισμού”

“Εργαζόμαστε εντατικά με λεπτομερές σχέδιο για να θέσουμε ισχυρά θεμέλια για το αύριο του ελληνικού τουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε σήμερα τις συνθήκες για ένα νέο κύκλο ανάπτυξης με όραμα και στόχο τη βιωσιμότητα αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής “. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στο 5ο συνέδριο “Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση” εστιάζοντας στην Νέα Εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, που όπως εξήγησε, αυτή περιλαμβάνει πολιτικές που ενισχύουν την βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών προωθούν την καινοτομία τη διαφοροποίηση.

Την ίδια στιγμή εστίασε στην μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται για τον ελληνικό τουρισμό και συγκεκριμένα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του οποίου, το αρμόδιο υπουργείο έχει σχεδιάσει έργα υποδομών, όπως είναι η αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, των εγκαταστάσεων ορεινού τουρισμού, αλλά και δράσεων που ενισχύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η κυρία Κεφαλογιάννη αφού στάθηκε σττην προσπάθειά της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τις επενδύσεις, επεσήμανε ότι ο τουριστικός τομέας είναι άλλωστε σταθερά τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστής στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Στο μεταξύμ πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για επενδύσεις πέραν του κλάδου της φιλοξενίας, αλλά και στις τουριστικές υποδομές γενικότερα.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι η εδραίωση της Ελλάδας σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό που θα διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών του αλλά και των αυθεντικών εμπειριών που θα προσφέρει.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ