Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧρυσή Μπάλα: Στέψη μονόδρομος για Μπενζεμά!

Χρυσή Μπάλα: Στέψη μονόδρομος για Μπενζεμά!

Η λαμπερή εκδήλωση για την απονομή της Χρυσής Μπάλας, των ιστορικών ποδοσφαιρικών βραβείων του France Football, πραγματοποιείται απόψε. (17/10, 21.30). Οι υποψήφιοι προφανώς έχουν γίνει γνωστοί και σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά ο Καρίμ Μπενζεμά μοιάζει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σεζόν 2021/22.

Ο Γάλλος οδήγησε με τα γκολ του τη Ρεάλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Champions League, στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Η διεξαγωγή του παγκοσμίου κυπέλλου, στο τέλος του 2022 εκτάκτως, μπορεί ασφαλώς να αναδείξει άλλο πρωταγωνιστή. Γι΄αυτό η απονομή του καλύτερου της προηγούμενης σεζόν γίνεται απόψε.

Σύμφωνα με δημιοσίευμα της ενημερωμένης για τα θέματα της Ρεάλ Marca, ο Μπενζεμά είναι βέβαιο πως θα λάβει το βραβείο του κορυφαίου, με τον Τιμπό Κουρτουά, επίσης των μαδριλένων, να αναδεικνύεται καλύτερος τερματοφύλακας. Κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής στον κόσμο αναμένεται να αναδειχθεί ο Γκάβι της Μπαρσελόνα.

Από τις λίστες των υποψηφίων υπάρχουν και σημαντικές απουσίες. Μεγαλύτερη αυτή του Λίο Μέσι, ο οποίος έμεινε εκτός για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, αν και κάτοχος του βραβείου της προηγούμενης χρονιάς και συνολικά επτά φορές. Από τη λίστα απουσιάζει επίσης και ο συμπαίκτης του στην Παρί, Νεϊμάρ.

Σε αντίθεση πάντως με τον Αργεντινό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μέσα στους υποψήφιους, με τον CR7 να δηλώνει παρών, για 18η διαδοχική χρονιά.

Συνολικά θα δοθούν έξι βραβεία:

  1. Χρυσή μπάλα (άνδρες – γυναίκες)
  2. Καλύτερος νεαρός
  3. Καλύτερος τερματοφύλακας
  4. Καλύτερος επιθετικός
  5. Κοινωνική προσφορά
  6. Κορυφαίος σύλλογος της χρονιάς
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ