Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΧακάν Φιντάν για ελληνουρκικά: Βούληση να λυθούν τα προβλήματα

Χακάν Φιντάν για ελληνουρκικά: Βούληση να λυθούν τα προβλήματα

Δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε τούρκους δημοσιογράφους στο Σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη μετά το πέρας της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σημειώνοντας: 

«Η Τουρκία βρέθηκε στο επίκεντρο της διπλωματικής κινητικότητας. Η Τουρκία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στα θέματα “Ειρήνη, ευημερία, ανάπτυξη και βιωσιμότητα για όλους”, που ήταν το θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης,  

Για Ελλάδα και συνάντηση δυο πλευρών είπε :

«Υπάρχει βούληση να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, και την καλή θέληση. Υπάρχουν τομείς συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η αποτροπή κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, η προώθηση των οικονομικών δυνατοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως με επίκεντρο το Αιγαίο Πέλαγος, η αύξηση των επαφών μεταξύ των δύο χωρών και με κοινές δραστηριότητες. Συζήτησα εντατικά αυτά τα θέματα με τον αξιότιμο συνάδελφό μου». 

Συζητούμε τι μπορούν να κάνουν και οι δύο πλευρές για να αυξήσουν, να προωθήσουν και να διαφοροποιήσουν τη θετική ατζέντα.  

Από τώρα βλέπουμε ότι η ελληνική πλευρά προσεγγίζει το θέμα με πολύ εποικοδομητικό και καλοπροαίρετο τρόπο. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή η προσέγγιση θα παράγει πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες. 

«Νομίζω ότι θα δούμε τη συγκεκριμένη μορφή της δουλειάς μας κατά την επίσκεψη του Προέδρου μας στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο» 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ