Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήPEOPLE«Φύγε Στέλλα, κρατάω μαχαίρι»: Πού γυρίστηκε η σκηνή από τη θρυλική ταινία

«Φύγε Στέλλα, κρατάω μαχαίρι»: Πού γυρίστηκε η σκηνή από τη θρυλική ταινία

Από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του ελληνικού σινεμά, σε μια σκηνή άφησε ιστορία, το «Στέλλα κρατάω μαχαίρι» έγινε ατάκα για εκατομμύρια Έλληνες.

Η αγαπημένη δραματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου θέλει την Μελίνα Μερκούρη να μαχαιρώνεται από τον Γιώργο Φούντα και αυτόματα και οι δύο να περνάνε στην αθανασία.

Στέλλα – ταινία: Η υπόθεση

Η Στέλλα (Μελίνα Μερκούρη), είναι μια δημοφιλής τραγουδίστρια στο λαϊκό μαγαζί «Ο Παράδεισος». Μια γυναίκα που ζει εντελώς διαφορετικά από τις γυναίκες της εποχής, είναι εκρηκτικός χαρακτήρας, ζει έντονα και ερωτεύεται, πέρα από τα στερεότυπα που συνηθίζονται στην Αθήνα του ’60. Η Στέλλα έχει δεσμό με τον Αλέκο (Αλέκος Αλεξανδράκης), γόνο μιας πλούσιας οικογένειας η οποία αντιδρούσε στη σχέση τους. Μέχρι που γνωρίζει τον Μίλτο (Γιώργος Φούντας), ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και ξεκινά μια σχέση θυελλώδη μαζί του χωρίζοντας τον Αλέκο.

Ο Μίλτος θέλει να την παντρευτεί αλλά παρά το γεγονός ότι εκείνη δέχεται, το μετανιώνει σχεδόν αμέσως. Όπως αποκαλύπτει δεν θέλει να αλλάξει και να αποδεχτεί τις κοινωνικές συμβάσεις που επιβάλλουν η γυναίκα να είναι νοικοκυρά. Ακόμη κι αν αυτό της κοστίσει την ίδια της τη ζωή. Τελικά, την ημέρα του γάμου, δεν πάει ποτέ, τον στήνει στην εκκλησία και περνά τη νύχτα της με τον Αντώνη (Κώστας Κακκαβάς), ένα νεαρό που γνώρισε στο δρόμο.

Τα ξημερώματα και επιστρέφοντας στο σπίτι της, την περιμένει εκεί ο Μίλτος και γράφεται η τελευταία σκηνή του δράματος.

Που γυρίστηκε η επίμαχη σκηνή

Η χαρακτηριστική σκηνή με τον Μίλτο να σκοτώνει την Στέλλα γιατί δεν τον παντρεύτηκε δεν γυρίστηκε στον Πειραιά, όπως πολλοί πίστευαν, αλλά στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου, Ιουστινιανού, Οικονόμου και Δεληγιάννη. Υπήρξε η άποψη πως η σκηνή γυρίστηκε ένα στενό πιο κάτω, στη συμβολή με την Πλαπούτα, κάτι που δεν ισχύει.

Στην επίμαχη σκηνή η Στέλλα κι ο Αντώνης κατηφορίζουν την οδό Οικονόμου ενώ ταυτόχρονα ο Μίλτος εμφανίζεται από απέναντι, δηλαδή από την οδό Ιουστινιανού. Το μόνο κτίριο που σώζεται μέχρι σήμερα ανάμεσα πλέον σε πολυκατοικίες είναι αυτό επί της οδού Ιουστινιανού 5.

Καθώς ο Μίλτος πλησιάζει την Στέλλα φαίνονται δύο κτήρια τα οποία είναι επί της Καλλιδρομίου και υπάρχουν μέχρι σήμερα αλλά είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς εύκολα. Η σκηνή που έπειτα φαίνεται κόσμος να κατεβαίνει είναι η οδός Πουλχερίας που είναι τα πολλά σκαλιά σήμερα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ