Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕΚΚΛΗΣΙΑΦωτιά σε μονή στο Άγιον Όρος 

Φωτιά σε μονή στο Άγιον Όρος 

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε κελί μονής στο Άγιον Όρος και πιο συγκεκριμένα στο Ιερό Καλύβι της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία ανήκει στη Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι πρώτες σπίθες ξεπήδησαν στις 9.40 και στο Καλύβι, που βρίσκεται κοντά στις Καρυές, σήμανε συναγερμός. Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος, ο μοναδικός που εγκαταβιεί στο Καλύβι, απομακρύνθηκε άμεσα, χωρίς να κινδυνέψει και στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 10 πυροσβέστες. 
Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και στόχος ήταν να μην επεκταθεί σε διπλανά κελιά, τα οποία ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και εγκαταβιούν σε αυτά δεκάδες μοναχοί. 
Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και πολλοί μοναχοί από γειτονικά κελλιά και καλύβια, αλλά και από τις Καρυές που είδαν τις φλόγες και έτρεξαν να βοηθήσουν. 
Πληροφορίες της Voria αναφέρουν πως το κτήριο του κελλιού έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και γίνεται προσπάθεια να διασωθεί ο ιερός ναός. 
Η Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, βρίσκεται σε μια κατάφυτη πλαγιά, ανάμεσα στις μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων, κοντά στις Καρυές. Είναι σε απόσταση μόλις 20 λεπτών, στα ανατολικά από το μοναστήρι του Κουτλουμουσίου και κελιά, καλύβες και Κυριακό αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ