Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤσαπανίδου: Μια κυβέρνηση που παρακολουθούσε τη μισή χώρα, δεν μπορεί να συνεχίσει...

Τσαπανίδου: Μια κυβέρνηση που παρακολουθούσε τη μισή χώρα, δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά

«Μια κυβέρνηση που έχει παρακολουθήσει τη μισή χώρα, δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει να κυβερνά», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΠόπη Τσαπανίδου, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο διαδικτυακό κανάλι «Ναυτεμπορική TV».

«Γι’ αυτό ζητάμε άμεσα τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες το ταχύτερο δυνατό, το λιγότερο εντός τριών εβδομάδων με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία», υπογράμμισε.

Σημειώνοντας ότι η υπόθεση των υποκλοπών έχει τεράστια σημασία για ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο για όσους έχουν πέσει θύματα των παρακολουθήσεων, η Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε: «οι βουλευτές της ΝΔ, με τη στήριξή τους στην κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, ουσιαστικά “πήραν πάνω τους” το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και από σκάνδαλο Μητσοτάκη το έκαναν σκάνδαλο ολόκληρης της παράταξης». «Οι σημερινές ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα ήταν το επόμενο λογικό βήμα», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφερε: «η αποχή από τις διαδικασίες των ψηφοφοριών στη Βουλή είναι ένα δικαίωμα που μπορούμε να ασκήσουμε, το είχε κάνει και η ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές του 2019». «Ο κ. Οικονόμου χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Εμείς επικαλούμαστε τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και ζητάμε να έρθουν στο φως όλα αυτά που πλήττουν τη Δημοκρατία. Ο κ. Οικονόμου και η κυβέρνηση είναι εκείνοι που οφείλουν απαντήσεις», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Όσον αφορά τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημείωσε: «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του και κρίνεται και από τους πολίτες και από την ίδια την Ιστορία». «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για συμπεριφερθούμε σαν να μην έγινε τίποτα. Υπάρχει πλέον ένα προϊόν από τις υποκλοπές, το οποίο κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται, ποιος το έχει, ποιος το χρησιμοποιεί, πώς αυτό μπορεί να “αξιοποιηθεί” στο μέλλον», τόνισε.

«Όταν για έξι πρόσωπα, που κατέχουν υψηλότατα αξιώματα στο κράτος, έχει αποδειχθεί πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο από την ΑΔΑΕ, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις επικοινωνίες τους, αυτό μας δείχνει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα που δεν ξέρουμε τι διαστάσεις μπορεί να πάρει. Δεν ξέρουμε αν είναι μόνο αυτοί, αν υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν αποκαλυφθεί», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι που τέθηκαν υπό παρακολούθηση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν θύματα εκβιασμών.

«Μπορεί μέσα από τις παρακολουθήσεις κάποιοι να επιχειρούν να επηρεάσουν τη ροή του χρήματος, να επηρεάσουν αποφάσεις που αφορούν άμεσα τη ζωή μας», υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα για τις επερχόμενες εκλογές, τόνισε: «στόχος μας είναι η νίκη στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα εμπιστευθεί το πρόγραμμα που του επικοινωνούμε». «Με τη νίκη στις εκλογές ως βάση, θα μπορέσουμε να κινηθούμε στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας», είπε.

«Βλέπουμε τους πολίτες να ζουν όλο και δυσκολότερα μέσα στις συνθήκες της ακρίβειας, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Η μεσαία τάξη φτωχοποιείται κάθε μέρα όλο και περισσότερο με τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Έχουμε πλέον συνηθίσει να ζούμε με pass, με κουπόνια στην πραγματικότητα», δήλωσε, υπενθυμίζοντας τη σκληρή κριτική που ασκούσε η ΝΔ όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε επιδόματα για τους ευάλωτους.

Σχετικά με τις επιδοτήσεις στην ενέργεια, εξήγησε: «οι λογαριασμοί είναι πλέον τόσο ψηλά που καμία τέτοια επιδότηση δεν φτάνει πραγματικά να ανακουφίσει τους πολίτες, είναι απλά “μια τρύπα στο νερό”». «Το θέμα όμως είναι να μπορέσεις να μειώσεις τους λογαριασμούς. Κλείσαμε τον Ιανουάριο με την Ελλάδα να πληρώνει την ακριβότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη κι όλα αυτά τη στιγμή που η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει πολύ. Η αισχροκέρδεια είναι πλέον κάτι που βιώνουν όλοι οι πολίτες», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Αναφερθείσα στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, επισήμανε: «στο πεδίο της ενέργειας, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα η εισαγωγή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, αν το κράτος ανακτούσε τον έλεγχο στη ΔΕΗ και έμπαινε ένα τέτοιο πλαφόν στην αγορά ενέργειας, θα μπορούσαμε κατευθείαν να πάμε σε μια κανονική κατάσταση στις τιμές». «Χρειάζεται επίσης μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και η μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί η τεράστια ακρίβεια στα τρόφιμα», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ