Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΤρ. Πειραιώς: Τη διάθεση του 27% αποφάσισε το ΤΧΣ- Πάνω από 4...

Τρ. Πειραιώς: Τη διάθεση του 27% αποφάσισε το ΤΧΣ- Πάνω από 4 δισ. οι προσφορές

Την πώληση του συνολικού ποσοστού (27%) που κατέχει στην Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ στην έκτακτη συνεδρίαση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, σημειώθηκε μέσα σε 2 ώρες υπερκάλυψη, με προσφορά περισσότερων από 4 δισ. ευρώ! Το εύρος τιμής για τη διάθεση των μετοχών της Πειραιώς έχει οριστεί από 3,7 έως 4 ευρώ και η τελική τιμή θα διαμορφωθεί στο κλείσιμο του βιβλίου την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του, στη συνεδρίασή του στις 04 Μαρτίου 2024, και αφού ενημερώθηκε από τους διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς για τη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της διεθνούς προσφοράς, εξέφρασε την πρόθεσή του να ασκήσει το δικαίωμα να αυξήσει τον αριθμό των μετοχών που θα προσφερθούν στην Προσφορά κατά 62.518.361 Προσφερόμενες Μετοχές (το «Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους  Προσφοράς»)  και  το  σύνολο των Προσφερόμενων  Μετοχών  αυξάνεται  από 275.080.789 σε 337.599.150.

Η κατανομή οποιωνδήποτε Μετοχών του Δικαιώματος Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς που δύνανται να πωληθούν μεταξύ της ελληνικής δημόσιας προσφοράς και της διεθνούς προσφοράς είναι στην αποκλειστική κρίση του ΤΧΣ, ενεργώντας υπό την ιδιότητά του ως Πωλητή Μετόχου.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού Ενημερωτικού Δελτίου, οι επενδυτές θα ενημερώνονται για την κατανομή των μετοχών που σχετίζονται με το Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς μέσω της δημοσίευσης της αντίστοιχης ανακοίνωσης προς τους επενδυτές στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α., στην ιστοσελίδα της Πειραιώς Holdings και στην ιστοσελίδα του ΤΧΣ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ