Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤραγωδία στη Λιβύη: Και η ΕΥΠ στις έρευνες για το μοιραίο τροχαίο

Τραγωδία στη Λιβύη: Και η ΕΥΠ στις έρευνες για το μοιραίο τροχαίο

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Οι πέντε Έλληνες σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση και έπιασε φωτιά.

Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Στις έρευνες συμμετέχει πλέον και η ΕΥΠ, όπως της ζητήθηκε από τους επικεφαλής των ερευνών, δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΥΠ μέχρι στιγμής, συνδράμει σε πληροφοριακό επίπεδο, ενώ η εικόνα που λαμβάνουν είναι συμβατή με τροχαίο δυστύχημα και τυχαίο γεγονός και η έκρηξη και η μεγάλη φωτιά δικαιολογούνται από το τροποποιημένο ντεπόζιτο του οχήματος που έπεσε πάνω στο λεωφορείο που είχε πολλαπλάσια ποσότητα καυσίμου. Στην ΕΥΠ τονίζουν ωστόσο, πως η έρευνα είναι πάντως σε πολύ αρχικό στάδιο και ακόμη καμία πιθανότητα δεν μπορεί να εξαιρεθεί και πως απλά αυτή είναι εικόνα που προσλαμβάνουν μέχρι στιγμής από τις «πηγές» τους στη χώρα αυτή.

Παράλληλα, δημιουργείται και ένα ακόμα ερώτημα, ως προς ποιο λόγο ένα ντεπόζιτο καυσίμων να δεχτεί μία τροποποίηση τέτοια που το ντεπόζιτο να μοιάζει με βυτίο. Έχει να κάνει με τις δυσκολίες ανεύρεσης καυσίμων από τις συνθήκες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη χώρα ή με κάτι πιο σύνθετο; Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συλλεχθούν ασφαλή δεδομένα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ