don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Το mini sell off, ο… insider Πατέλης, τα πακέτα της Intrakat, “Ελληνικό-τητες”, ο “γρίφος” Ιβάν, το derby της Αττικής Οδού και το bet της στήλης για την… Κριμαία

*Μίνι sell off στις αγορές. Εξελίξεις στην Ουκρανία και Fed “έριξαν” τα χρηματιστήρια.

*Περίεργη μέρα η χθεσινή, άσπρη μεν, αλλά ολίγον πονηρή. Έγραψε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού στο twitter του, για 2 σημαντικές εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από αμερικανικές εταιρείες και ψαχνόταν η αγορά, από νωρίς για το ποια θα μπορούσε να είναι η δεύτερη. Για την πρώτη- θεωρώ, πως ο Αλέξης Πατέλης αναφερόταν στην εξαγορά ισχυρού μειοψηφικού ποσοστού της VIVA από την JP Morgan Chase- οι παλαιότεροι αναγνώστες του Don’t Even Ask έχουν ενημερωθεί δεόντως. Για το σκεπτικό του-χαμηλών τόνων- Χάρη Καρώνη, τη συμμετοχή των DECA (Δημ. Δασκαλόπουλος), LatsCo (Μαρ. Λάτση), του Hedosophia κ.λ.π. Κατ’ αρχήν στο δια ταύτα: η ανακοίνωση/διαρροή έγινε από την ελληνική πλευρά (Καρώνη), στο site της JPMC ουδεμία αναφορά υπήρχε-τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα-, στο “ταμείο”, καθώς Δημήτρης Δασκαλόπουλος και Μαριάννα Λάτση βγαίνουν κερδισμένοι, με υψηλές διψήφιες υπεραξίες. Στην ουσία, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού ενεργεί δίκην deal maker, deal announcer e.t.c ή ως insider. Το τελευταίο μας αφορά, ως “αγορά”, από την στιγμή, που ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ επιβεβαιωμένα γνωρίζεται- παλαιόθεν- με τον σύμβουλο. Τα “σινικά τείχη”, θέλω να πιστεύω ισχύουν και στην ελληνική αγορά, ο.κ;  Για το δεύτερο deal, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Πατέλης, τι να σας πω, υποθέσεις μόνον, οπότε…

*Στα του νέου μας CEO, o Γιάννος Κοντόπουλος θα πρέπει στην ΠΡΑΞΗ να διαψεύσει όσα του καταμαρτυρώνται για την εκλεκτική σχέση του με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο, οφείλει στην ΠΡΑΞΗ να επιβεβαιώσει τον ρόλο του και εκ του ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ να δικαιώσει και την εμφανή “άνωθεν” στήριξη, τις υψηλές αμοιβές κ.λ.π, κ.λ.π

*Προσπαθούσα χθες, να καταλάβω τι ακριβώς έγινε με τα 2 πακέτα της Intrakat, που έγιναν σε προσυμφωνημένες τιμές λίγο πριν τις εορτές. Το έψαξα και το συνδύασα, με τις εξής συναλλαγή: Την 20 Ιανουαρίου η Voicecolour Investments Ltd απέκτησε 3.000.000 μτχ, που αντιστοιχούν στο 6,427% του μ.κ μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής από την StrongView του Δ. Θεοδωρίδη. Αρχίζει και μορφοποιείται η εικόνα ως προς τη νέα μετοχική σύνθεση της Intrakat, μετά την αμκ.

*Τελικά στο Ελληνικό, τι θα γίνει. Από μήνα σε μήνα, όλο και αλλάζουν οι σχεδιασμοί της Lamda. Παράλληλα, εξελίσσονται διάφορες διοικητικές αλλαγές. Εις εκ των εκτιμητών της αξίας (fair value) ο Γιώργος Αναματερός με τα στοιχεία που αποκαλύπτει (στο militaire.gr) εγείρει- εκ των πραγμάτων- εύλογα ερωτήματα. Το masterplan που παρουσίασε αρχικά η Lamda Development και ψηφίσθηκε από την Βουλή θα μείνει, απλά, ένα άλλο masterplan. Οι παραθαλάσσιες βίλες, που είχε ανακοινωθεί πως θα κατασκευασθούν, τελικά δεν… αλλά θα πωληθούν ως οικόπεδα. Συγγνώμη, ή εγώ έχω ξεχάσει τα στοιχειώδη ή κάπου έχει χαθεί η μπάλα. Ποιο είναι το πρόβλημα; η Lamda Development είναι εισηγμένη. So simple.

*Εν τέλει ο Ιβάν Σαββίδης- ο οποίος από κάποιους αναφέρεται πως είναι… εξαφανισμένος- συζητά με Αμερικανούς και αγγλικό fund για να αποεπενδύσει το 71,85% του μ.κ του ΟΛΘ; Και μάλιστα να πουλήσει με ένα premium του 10%, όταν στις 7 Δεκεμβρίου η Belterra- συμφερόντων του μεγαλομετόχου και του ΠΑΟΚ- αγόραζε ένα επιπλέον 4,25% για να ενισχύει την θέση της. Με ξεπερνάει.

*Άρχισε το derby των κατασκευαστών για την Αττική Οδό. Και πως να μην, όταν από το 2019 οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ (65,75%), AVAX (34,10%) έχουν βάλει στα ταμεία τους 305 εκατ. και από το 2013 (που ξεκίνησε η διανομή μερίσματος) σωρευτικά πάνω από 723 εκατ. Cash Cow, η Αττική Οδός. Γιατί τα γράφω; επειδή χθες ήμουν 2,5 ώρες εγκλωβισμένος μέχρι να βγω προς τον κόμβο για Μεταμόρφωση. Μάλιστα κ.κ 2,5 ώρες και έχοντας πληρώσει τα 2,80 ευρώ (στις 11.05′) για να κάνω χρήση του εν λόγω πολυδιαφημισμένου έργου. Για αυτό καλά τα derbies αλλά να βάζουμε και κανά… γκολάκι.

*Το πήγα το στοιχηματάκι με φίλο fund manager- του City- για Fed και Jerome Powell. Το Ουκρανικό θα είναι ένας από τους λόγους, που θα επικαλεσθεί ο chief για να πράξει τα usual. Οι μεγάλοι, που “παίζουν” τα ρέστα τους κόντρα στην Κίνα δεν θ’ αφήσουν τις χώρες επιρροής τους χωρίς ρευστό. Ούτε θα τιμολογήσουν το κόστος χρήματος πάνω από 50 μ.β. Όσον αφορά στην Ουκρανία, η Μόσχα πρώτα έκανε την εισβολή-προσάρτησε την Κριμαία και μετά είπε, άντε να το συζητήσουμε (με τους όρους του Πούτιν). Τόσες μέρες, τόσες εβδομάδες οι Ρώσοι; δεν λέει, χώρια που δεν διαρρέουν τις επιχειρήσεις τους, στο κάθε CNN. Γιατί σας το λέω, επειδή ο Chris (ο φίλος, που σας έλεγα) “άνοιξε” χθες Δευτέρα μία μεγαλούτσικη θέση long σε futures του S&P, προς τα 4.450. Ηταν και το US10Y στα 1,723%.

*Στην ίδια λογική: Δικαιώματα προαίρεσης, για FTSE και ΔΕΗ bullish με την αγορά, σχεδόν, μείον 3%; Ειδικά για τη μετοχή της ΔΕΗ, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η δεύτερη σερί με δραστηριότητα σε call options. Την Παρασκευή έκλεισε η σειρά και στα futures και στα options. Στο martingale.finance έχετε πλήρη εικόνα για ελληνικά παράγωγα κ.λ.π …και αυτά, τελευταίες τιμές (χθες απόγευμα…) προϊδέαζαν για σήμερα/Fed. S&P500 VIX 33,32 κατά 15,49% up! και TTF Gas + 16% . Τι έχει να γίνει σήμερα.            

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask