Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣΤο Φαράγγι της Νέδας χαρακτηρίζεται ως Προστατευόμενο Τοπίο

Το Φαράγγι της Νέδας χαρακτηρίζεται ως Προστατευόμενο Τοπίο

Οι χερσαίες και υδάτινες εκτάσεις του φαραγγιού της Νέδας, στις περιφερειακές ενότητες Μεσσηνίας και Ηλείας, χαρακτηρίζονται ως Προστατευόμενα Τοπία και Προστατευόμενοι Φυσικοί Σχηματισμοί, με σχετική απόφαση της γενικής διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνέχεια πρόκειται να υπογραφεί υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, που θα θέτει τους όρους προστασίας στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τμήμα του φαραγγιού, το σπήλαιο Στόμιο, τους καταρράκτες του ποταμού της Νέδας και βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Στόμιο και Φιγαλεία του Δήμου Ζαχάρως και Πλατάνια του Δήμου Τριφυλίας. Η αναγκαιότητα της προστασίας της περιοχής τεκμηριώθηκε επιστημονικά με μελέτη του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς: «Το φαράγγι της Νέδας είναι ένα πανέμορφο, αλλά και ευαίσθητο φυσικό οικοσύστημα της πελοποννησιακής υπαίθρου. Έπρεπε από καιρό να είχε ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας. Αρχίζουμε με περιβαλλοντική αποκατάσταση χώρων που επηρεάζουν τη γεωμορφολογία του φαραγγιού, απομακρύνουμε τα σκουπίδια και ρίχνουμε το βάρος μας στην αειφορική διαχείριση του οικοσυστήματος».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ