don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Το Ρώσικο τραινάκι, τι φέρνει η έλευση του Hoetgess, ο… επιταχυντής Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πολύ ψηλά η Autohellas, Μυτιληναίος-Holterman, τα “τηλεοπτικά” του mr BC Partners και το…μάζεμα των Πλαστικών Θράκης

*Ρώσικο τραινάκι οι αγορές, παρ’ όλη την χθεσινή αργία στην Wall Street. Αρχικά η είδηση πως Μπάιντεν- Πούτιν συμφωνούν για πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής, έδωσε πλεονέκτημα στους long, ακολούθησε διευκρίνιση της Μόσχας, πως μία τέτοια πρωτοβουλία είναι πρώιμη, για να αναλάβουν οι short. Follow the Money, είχαμε πει εξ’ αρχής. Win-win για Μπάιντεν-Πούτιν η συντήρηση της έντασης. Εδώ και 3 εβδομάδες οι ΗΠΑ πωλούν LNG στην Ευρώπη, σε τιμές που προ κρίσης στις Βρυξέλλες ούτε που φαντάζονταν. Συν τω χρόνω ο Ρώσος μειώνει τα ελλείμματα του, πουλώντας επίσης σε υψηλές τιμές κρίσης.

*Στην Αίθουσα της Αικατερίνης (του Κρεμλίνου) το χθεσινό Συμβούλιο Ασφαλείας της ρωσικής κυβέρνησης, με τον Ντένις Πούσιλιν (αρχηγό του Λουχάνσκ) να απευθύνει έκκληση για αναγνώριση της περιφέρειας ως ανεξάρτητης κρατικής οντότητας. Λεπτομέρεια, που “πάγωσε” το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στην ίδια αίθουσα είχε υπογραφεί η συμφωνία για την Κριμαία, πριν 8 χρόνια. Μέγας Μαιτρ, με σκακιστικούς όρους ο Βλαδίμηρος.

*Με κάθε τρόπο στηρίζουν τα “αμερικανικά συμφέροντα” την Αθήνα. Εν πολλοίς απρόσμενη η αναβάθμιση του εγχώριου banking, από τον οίκο Fitch, το βράδυ της Παρασκευής. Είχε προηγηθεί το… ρεπορτάζ του Bloomberg, πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει να λαμβάνει ως collateral, ελληνικά ομόλογα, έως το 2024.

*Προφανώς και η επίσκεψη του Tim Hoetgess στην Αθήνα αποτελεί-από μόνη της- γεγονός με σημασία. Όπως και του Jamie Dimon, πρόσφατα. Μεγέθη, όπως η Deutsche Telekom, η JPMorgan Chase μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην αγορά μίας χώρας με ΑΕΠ 185 δισ. Σημαντικές παρουσίες, των Dominique Leroy και Μιχάλη Τσαμάζ.

*Σήμερα δημοπρατούνται 3 μεγάλα έργα, αρχικού προϋπολογισμού 830 plus εκατ. ευρώ.

*Σήμερα, πριν την συνεδρίαση η Coca Cola ανακοινώνει αποτελέσματα 2021. Ξεκάθαρα υποτιμητικό το χθεσινό μείον 3,15% στα 28,25 ευρώ. Χιλιοπαιγμένο το έργο.

*Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος λειτουργεί σαν επιταχυντής εξελίξεων στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων, μου έλεγε γνωστός παράγων με ενδελεχή γνώση του παρασκηνίου. Όσον αφορά στα της ΙΟΝ: χρηματιστηριακός μύθος, θέλει κορυφαίο χρηματιστή-ειδικό στις συμφωνίες κορυφής- να έχει πάει 3 φορές στον αείμνηστο Γιάννη Κωτσιόπουλο με γενναία πρόταση, και μάλιστα την τρίτη με την επιταγή στο χέρι για να εισπράξει την άρνηση του επιχειρηματία, σε ένα deal που είχε-σχεδόν- συμφωνηθεί. Με κύκλο εργασιών 118,9 εκατ. το 2020 και κοντά στα 120 εκατ. το 2021, με καθαρή κερδοφορία 8,73 εκατ. η ΙΟΝ με όρους αγοράς έχει ένα fair value 10 με 12 φορές τα ebitda. Άραγε με Χ20 η Κωνσταντίνα (Τίνα) Κωτσιοπούλου θα το συζητούσε; και αν ναι, ποιος θα έδινε τόσα χρήματα. Σημειωτέον, πως οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας πήραν 3,5 εκατ. ως μερίσματα, ενώ η καθαρή θέση της εταιρείας ήταν 77,9 εκατ. ευρώ. Οι BIG3 των τροφίμων είναι Ιωάννα Παπαδοπούλου- Γιάννης Γιώτης- Τίνα Κωτσιοπούλου. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι και άνθρωπος της μόχλευσης υπεραξιών, λογίζεται και ως από τους αγαπημένους των τραπεζιτών. Θα δούμε αρκετά επεισόδια, σας διαβεβαιώ. Εκτιμώ, πως σε κάνα 6μηνο θα έχει “ωριμάσει” και ο Καραμολέγκος. Τόσο δίνω, για να του υποβληθεί πρόταση να εξαγοράσουν την εταιρεία του Σαντορινιού.

*Ολοταχώς σε ιστορικά υψηλά η μετοχή της Autohellas, με νέα σημαντική άνοδο 2,97% στα 10,40 ευρώ. Στα 505,7 εκατ. η αποτίμηση, που σημαίνει ότι ο Ευτύχης Βασιλάκης με το 61,1% του μ.κ έχει μία αντίστοιχη χρηματιστηριακή αξία 308 εκατ. στο portfolio του. Με 5,36% συμμετέχει η Fidelity, με 3,18% η Alpha Asset Management και με 2,18% η Norges Bank. Συμμετέχουν με μικρότερα ποσοστά του μ.κ: Ruffer LPP, Allianz Mutual Funds, Dimentional Funds, NBG κ.α. Στις 3 Μαρτίου ανακοινώνει αποτελέσματα 2021. Με overdrive την βλέπω, τη μετοχή.

*Το γεγονός, πως Ευάγγελος Μυτιληναίος και Henry Holterman έχουν άριστες σχέσεις, έχουν συναντηθεί αρκετές φορές και διατηρούν συνεχή επικοινωνία δεν σημαίνει, πως ο πρώτος θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αμκ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ή να ενεργήσει ανάλογα, όπως ακούω δεξιά- αριστερά. Ωστόσο, θεωρώ τελειωμένο πως κάποια στιγμή στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, απέναντι από τον Henry Holterman θα καθίσει κάποιος, ο οποίος θα συζητήσει πολύ σοβαρά τους όρους & προϋποθέσεις συμμετοχής του στον όμιλο. ΄Η σε κάποιες εκ των θυγατρικών. Προοπτική, που αργεί και προϋποθέτει την άρση των εμποδίων των Μπάκου- Καϋμενάκη.

*Για να μην ακούω ανυπόστατα σενάρια. Τις δουλειές του mr BC Partners στα “τηλεοπτικά” (και) στην χώρα μας τις έχει αναλάβει ο Σέρβος. Οι όποιες επαφές με την πλευρά Βαρδινογιάννη αφορούν (και περιορίζονται) στο ενδεχόμενο ανταλλαγής προγράμματος και όχι σε εξαγορά (ή συμμετοχή) στο STAR ή τον Alpha. Το τι θα γίνει σε… μεθεπόμενη φάση, είναι ένα άλλο θέμα, εντελώς διαφορετικό. Προς ώρας, σας μεταφέρω επακριβώς πως έχει η κατάσταση τώρα.   

*Τι παρατήρησε (και μ’ ενημέρωσε φίλος της στήλης). Στη μετοχή της ΚΕΚΡΩΨ, από τις 10.30′ μέχρι τις 16.00′ είχαν γίνει 2 με 3 χιλ. κομμάτια μεταξύ 1,95-2 ευρώ. Λίγο μετά τις 16.00′ διορθώνει έως τα 1,90 όπου μέχρι τις 17.00′ άλλαξαν χέρια 20 χιλ τμχ. Για να κλείσει στα 1,94 ευρώ.

*Μου εκμυστηρεύθηκε γνωστός εισηγμένος, πως τώρα που παίρνουν την ανιούσα τα επιτόκια, σε πλεονεκτική θέση είναι όσοι “φόρτωσαν” ομολογιακά με σταθερό επιτόκιο. Έχω κάποιες λεπτομέρειες υπόψη μου, θα τις αναλύσουμε μέσα στην εβδομάδα.

*Δεν έχει τέλος η έντεχνη πίεση-μάζεμα στη μετοχή των Πλαστικών Θράκης. Στα 270,8 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία, αλλά με κέρδη στον… Θεό, με επιστροφή από οφειλές του ΟΑΕΔ, με επιδότηση από τον αναπτυξιακό για τα θερμοκήπια, με τις συμφωνίες στα σκαριά μιλάμε για ξεκάθαρη undervalue περίπτωση.

*Στα υπόψη, σήμερα Τρίτη ανακοινώνονται δείκτες ΡΜΙ σε Ευρωζώνη, Η.Β και ΗΠΑ. Αύριο Τετάρτη η σημαντικότατη ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, μεθαύριο είναι το ΑΕΠ των ΗΠΑ και Παρασκευή το Eurogroup.

*Αύριο, λέω να δούμε λίγο τους Money Flow Index & Relative Strength Index για μετοχές σε “υπέρ-αγορασμένες” και “υπέρ-πουλημένες” περιοχές. Εάν μας αφήσουν σε σχετική ησυχία, Μόσχα- Ουάσιγκτον.   

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask