Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤο Ισραήλ ζητά απομάκρυνση 1,1 εκατ. Παλαιστινίων εντός 24ωρου

Το Ισραήλ ζητά απομάκρυνση 1,1 εκατ. Παλαιστινίων εντός 24ωρου

O ισραηλινός στρατός ζητά την απομάκρυνση όλων των αμάχων από την πόλη της Γάζας προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και τους καλεί να μετακινηθούν στην περιοχή νότια της Γάζας.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία o ισραηλινός στρατός διεμύνησε στον ΟΗΕ ότι όλοι όσοι ζουν βόρεια θα πρέπει να μετακινηθούν στη νότια Γάζα μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι πρόκειται για περίπου 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους – περίπου το μισό πληθυσμό ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας. Η πληγείσα περιοχή περιλαμβάνει την πυκνοκατοικημένη πόλη της Γάζας.

Ο συναγερμός δόθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ώρα Γάζας και Ιερουσαλήμ (23:00 ώρα Ελλάδας).

“Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετακίνηση χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες“, αναφέρει ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση, συγκεντρώνοντας στρατιώτες, βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης στα σύνορα της Γάζας. Από το Σάββατο εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο ρυθμός των πληγμάτων είναι αδιάλειπτος στη Γάζα. Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε τα χτυπήματα έως χθες εχει ρίξει 6.000 βόμβες. Η συχνότητα των ριπών μοιάζει ρυθμισμένη με το ρολόι: κάθε 30 δευτερόλεπτα, το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον κάποιου στόχου, κάπου στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα πυροβόλα των 155 χιλιοστών έχουν πάρει θέση στους αγρούς, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων το ένα από το άλλο. Κοιτούν προς τα δυτικά. Στο βάθος, ανάμεσα στην αντάρα και τη σκόνη που σηκώνουν τα άρματα τελευταίας γενιάς Merkava, διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται στον ουρανό, από τις συνοικίες της Γάζας. Ο στρατός έχει τοποθετήσει παντού φράγματα για να περιορίσει τον κίνδυνο διείσδυσης ένοπλων Παλαιστινίων και έφεδροι έχουν αναπτυχθεί περιμένοντας εντολές. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ είναι προετοιμασμένοι να παραμείνουν εκεί ακόμα και μήνες αν χρειαστεί. Μόνος στόχος, ο αφοπλισμός της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ