Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο άγνωστο... δώρο του Ανδρουλάκη στον Παπανδρέου

Το άγνωστο… δώρο του Ανδρουλάκη στον Παπανδρέου

Τελικά η ιστορία πλέκει τα δικά της σενάρια. Ποιος να το έλεγε πως εάν τελικά επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών του πρώτου γύρου στο ΚΙΝΑΛ, ένας Παπανδρέου θα κλαίει και ένας Παπανδρέου θα χαίρεται.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένος.

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές, του 2019 το ΚΙΝΑΛ εξέλεξε δυο ευρωβουλευτές. Τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καιλή.

Πρώτος αναπληρωματικός ευρωβουλευτής εξελέγη ο Νίκος Παπανδρέου. Ο αδελφός του Γιώργου.

Εαν λοιπόν την Κυριακή εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης τότε ως αρχηγός του ΠαΣοΚ θα είναι υποψήφιος βουλευτής και ταυτόχρονα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, θα εκλεγεί αυτόματα βουλευτής, μια και ως αρχηγός παίρνει τους σταυρούς του κόμματος σε όποια έδρα επιλέξει.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τη θέση του στις Βρυξέλλες θα αναλάβει σε περίπτωση παραίτησής του ο αμέσως επόμενος στην σταυροδοσία, που είναι ο Νίκος Παπανδρέου!

Δηλαδή δεν αποκλείεται να δούμε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, τον Νίκο Ανδρουλάκη να παραιτείται κάνοντας… δώρο την έδρα του στην Ευρωβουλή στην οικογένεια Παπανδρέου.

Στην πατρίδα μας, οι ευρωεκλογές έγιναν τον Μάιο του 2019. Οι επόμενες είναι προγραμματισμένες για το Μάιο του 2024.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ακόμη και εάν δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές στη χώρα μας, οι εθνικές θα γίνουν το 2023 άρα ο κ. Παπανδρέου θα είναι τουλάχιστον ένα χρόνο ευρωβουλευτής, καθώς ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει ήδη εκλεγεί βουλευτής!

Αυτή η αθέατη πλευρά της μονομαχίας Ανδρουλάκη – Παπανδρέου έχει και αυτήν την ιδιαιτερότητα. Καθώς θεωρητικά, ένας Παπανδρέου θα…κλαίει εάν χάσει από τον Ανδρουλάκη και ένας άλλος θα χαίρεται εάν κερδίσει ο Ανδρουλάκης.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο Νίκος Παπανδρέου δεν θα στηρίξει τον αδελφό του Γιώργο στη μονομαχία στον πράσινο ήλιο, την Κυριακή.

Εξάλλου η οικογένεια Παπανδρέου είναι δεμένη μεταξύ της και παραμένει άγνωστο εάν ο Νίκος αποδεχτεί το… δώρο Ανδρουλάκη.

Εμείς απλά περιγράψαμε τα παιχνίδια της μοίρας και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της Κυριακής, αλλά και τις επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ