Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤι φοβάται ο Ερντογάν και προκαλεί την Ελλάδα

Τι φοβάται ο Ερντογάν και προκαλεί την Ελλάδα

Για την άμεση ελληνική απάντηση στις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας, τις οποίες διατυπώνει με νέα επιστολή της προς τον ΟΗΕ, αμφισβητώντας εκ νέου την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της, μίλησε στο MEGA, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «η Τουρκία, με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της».

«Η ελληνική πλευρά, την απορρίπτει στο σύνολό της», υποστηρίζουν κατηγορηματικά. Και προσθέτουν πως η χώρα μας «διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο».

Σύμφωνα με τον κ. Δεσποτόπουλο, η Τουρκία έχει επιλέξει μία περιορισμένη σύγκρουση με τη χώρα μας, η οποία «θα σώσει πολιτικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

«Ο Ερντογάν εάν χάσει στις εκλογές, δεν θα χάσει απλά την εξουσία, θα βρεθεί σε μια τεράστια δικαστική περιπέτεια, θα τεθεί σε κίνδυνο η κολοσσιαία περιουσία του, πιθανά θα αντιμετωπίσει δικαστήρια, ίσως οδηγηθεί και στη φυλακή» ανέφερε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Ο διεθνολόγος εκτιμά πως η Τουρκία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα επεισόδιο ώστε να μας κάνει να «τραβήξουμε πρώτη την σκανδάλη, ώστε να πει στην διεθνή κοινότητα, ορίστε “οι Έλληνες φταίνε”».

«Κάνουν κατά καιρούς διπλωματικές κινήσεις, που είναι κινήσεις εκτόνωσης, πιο πολλοί για το θεαθήναι» συμπλήρωσε ο κ. Δεσποτόπουλος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ