Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤην ενδυνάμωση της συνεργασίας με την ΕΛΣΤΑΤ επιδιώκει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Την ενδυνάμωση της συνεργασίας με την ΕΛΣΤΑΤ επιδιώκει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Αθανάσιο Θανόπουλο, τη γενική διευθύντρια Βασιλική Μπενάκη και τη διευθύντρια στατιστικών επιχειρήσεων Χριστίνα Καραμιχαλάκου, είχε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συζητήθηκε η περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των δύο φορέων και η επιδίωξη του συλλόγου για βέλτιστη αξιοποίηση των στοιχείων που ανακοινώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή σχετικά με το λιανικό εμπόριο. Όπως σημειώνεται, «ο δείκτης του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος κάθε μήνα ανακοινώνει τα στοιχεία του λιανεμπορίου – εξαιρουμένων των κλάδων των καυσίμων, τροφίμων και αυτοκινήτων τα οποία παλαιότερα επηρέαζαν ασύμμετρα τα αποτελέσματα του λιανεμπορίου – αποτελεί την κρισιμότερη ίσως παρέμβαση στα χρονικά της συνεργασίας της στατιστικής αρχής με φορείς της αγοράς. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός εξαιρετικά χρήσιμου εργαλείου, το οποίο στα χέρια της πολιτείας και της επιχειρηματικότητας μπορεί να συμβάλλει ώστε όλες οι πλευρές να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καφούνης δήλωσε: «Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ, και θέλουμε να την κάνουμε ακόμη αποδοτικότερη ώστε να έχουμε μια πιο πλήρη και πραγματική εικόνα για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Επιδίωξή μας είναι να παίρνουμε τα στοιχεία, να τα αναλύουμε και να τα αξιοποιούμε προς όφελος ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν δυσκολότερη πρόσβαση, έχοντας μια πιο σαφή και καθαρή άποψη για την πραγματικότητα στις αγορές της χώρας. Η διάχυση επιστημονικών στοιχείων και πληροφορίας στα ενδιαφερόμενα μέλη είναι κάτι που λείπει από τη χώρα μας και για αυτό και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με το εξαιρετικό επιστημονικό επιτελείο της στατιστικής αρχής και του προέδρου της αποτελεί για εμάς θέμα υψίστης σημασίας».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ