Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤην έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης - Γλαυκή Θάλασσα» στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας...

Την έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης – Γλαυκή Θάλασσα» στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας εγκαινίασε η Ο. Κεφαλογιάννη

Την έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης – Γλαυκή Θάλασσα» στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο, στο πανέμορφο νησί της Ύδρας, εγκαινίασε ο υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στη θεματική αυτή έκθεση, όπως τονίζεται σε σχετική ανάρτηση στα κοινώνικα δίκτυα, παρουσιάστηκαν περισσότερες από τριάντα αντιπροσωπευτικές ελαιογραφίες και υδατογραφίες, όπως ακριβώς τις αποτύπωσε η άκρως ερευνητική ματιά του ζωγράφου, ικανή να αποτυπώνει την κάθε στιγμή με πάσα λεπτομέρεια. Η θάλασσα, που αποτέλεσε το κύριο θέμα της έκθεσης, σηματοδοτεί για τον Θεοχαράκη την ύψιστη αξία της Τέχνης του, ωστόσο το μυστήριο και η γοητεία της αποδόθηκαν με την προσωπική του οπτική και γραφή, γι’ αυτό άλλωστε και ξεχώρισαν. Μία προσωπική σφραγίδα πάνω στο γαλάζιο της θάλασσας, στην απεραντοσύνη του υγρού στοιχείου και στην καθηλωτική φωτεινότητα του ήλιου.

“Μία άκρως εντυπωσιακή έκθεση- υπόδειγμα πως, όταν ο πολιτισμός συνδέεται με τον τουρισμό, το αποτέλεσμα είναι άψογο και αντικατοπτρίζει πλήρως τον στόχο του Υπουργείου Τουρισμού για την πλέον βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”, αναφέρει η υπουργός Τουρισμού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ