Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤζεντιλόνι: Υπέρ μιας «αναπτυξιακής πολιτικής σε καιρό πολέμου»

Τζεντιλόνι: Υπέρ μιας «αναπτυξιακής πολιτικής σε καιρό πολέμου»

Υπέρ μιας “αναπτυξιακής πολιτικής σε καιρό πολέμου” με νέα “κοινά εργαλεία” προκειμένου να αποφύγει η ΕΕ “τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού που βρίσκεται μπροστά μας”, τάσσεται ο αρμόδιος για τα οικονομικά ζητήματα Επίτροπος Παολο Τζεντιλόνι.

Σε συνέντευξή του προς τη γαλλική εφημερίδα Le Monde και απαντώντας στην ερώτηση εάν χρειάζεται η ΕΕ να προχωρήσει σε περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων η διακοπή της εισαγωγής ρωσικής ενέργειας, ο Τζεντιλόνι απαντά ότι τίποτα δεν αποκλείεται, τονίζοντας ωστόσο τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν «να έχουν οι νέες κυρώσεις στις οικονομίες μας».

Κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες του Ουκρανού Προέδρου Zελένσκι ότι η ΕΕ χρηματοδοτεί τον πόλεμο του Πόυτιν αγοράζοντας φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σχολιάζει ότι «ακόμη και αν επιβάλλουμε νέες κυρώσεις στην ενέργεια, δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα τον σταματούσε βραχυπρόθεσμα».

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρηματοδότησης των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όχι μόνο τα έσοδα από τις εξαγωγές φυσικού αερίου, πετρελαίου και άνθρακα. Και αυτός ο πόλεμος θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από τις οικονομικές κυρώσεις που θα λάβουμε», επισημαίνει ο Ιταλός Επίτροπος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ