Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Τα Aria Hotels, γνωστά για την αυθεντική ελληνική φιλοξενία και με περισσότερα από 70 ιδιαίτερα καταλύματα, ανακοινώνουν την είσοδό τους στην αγορά της Κολομβίας. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση της εταιρίας, αποτελώντας ορόσημο στην πορεία της προς τη διεθνή ανάπτυξη και την αναζήτηση νέων στρατηγικών ευκαιριών πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Τα Aria Hotels θα μεταμορφώσουν δύο ιστορικά ακίνητα στην Κολομβία σε πολυτελή ξενοδοχεία, συνδυάζοντας την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία με τις σύγχρονες ανέσεις που τα χαρακτηρίζουν. Οι εν λόγω εργασίες ανακαίνισης, θα αναδείξουν τη διαχρονική γοητεία των χώρων, ενώ παράλληλα θα τιμήσουν τον ελληνικό και κολομβιανό πολιτισμό, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό πολιτιστικής κληρονομιάς και μοντέρνας αισθητικής. Το πρώτο ξενοδοχείο αναμένεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες στα μέσα του 2026.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου Κορυφής της Concordia στην Νέα Υόρκη, παρουσία του Προέδρου της Libra Group, κ. Γιώργου Λογοθέτη, και του πρώην Προέδρου της Κολομβίας, κ. Iván Duque. Η απόφαση για την επέκταση στην Κολομβία τιμήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εμβληματικής συνάντησης, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και την Κολομβία, ενισχύοντας παράλληλα το όραμα της διεθνούς ανάπτυξης του ομίλου.

Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία θα φέρει το όνομα «Aria Maria», ως φόρο τιμής στην προσωπική φιλία που συνδέει τον κ. Λογοθέτη και τον πρώην Πρόεδρο της Κολομβίας, κ. Duque. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις Σπέτσες, οι δύο άνδρες ανακάλυψαν ότι μοιράζονται μια βαθιά εκτίμηση για το αγαπημένο ελληνικό δημοτικό τραγούδι «Μαρία με τα κίτρινα», το οποίο θυμούνται από την παιδική τους ηλικία. Αυτή η κοινή ανάμνηση ενέπνευσε το όνομα του νέου ακινήτου, αναδεικνύοντας έναν ισχυρό δεσμό που συνδέει τις πολιτιστικές κληρονομιές της Ελλάδας και της Κολομβίας.

Η Teresa  Londoño, Γραμματέας Τουρισμού της Καρταχένα, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τα Aria Hotels στην Κολομβία. Το νέο τους εγχείρημα όχι μόνο θα αναδείξει ιστορικές τοποθεσίες, μετατρέποντάς τες σε εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά θα ενισχύσει και τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Κολομβία θα αναδειχθεί ως κορυφαίος προορισμός για τους διεθνείς ταξιδιώτες, με ιδιαίτερη έμφαση στον οικοτουρισμό, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και βιώσιμες πρακτικές».

Ο κ. Μάκης Πανταζάτος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το νέο εγχείρημα, δηλώνοντας: «Είναι μεγάλη μας τιμή να φέρνουμε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στη Λατινική Αμερική. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μοναδικά καταλύματα που θα τιμούν την τοπική κουλτούρα, ενώ παράλληλα θα αντικατοπτρίζουν τις ελληνικές μας ρίζες. Καθώς επεκτεινόμαστε στην Καρταχένα, ανυπομονούμε να αναπτύξουμε καταλύματα που θα αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία της Κολομβίας, εμπλουτισμένα με την ελληνική ζεστασιά και φιλοξενία που μας χαρακτηρίζει».

Τα Aria Hotels παραμένουν αφοσιωμένα στην επέκταση των πρωτοβουλιών τους για τον οικολογικό τουρισμό, με πρόσφατη ανακοίνωση επενδύσεων σε βιώσιμες τουριστικές υποδομές στην Ελλάδα. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) και την ανάπτυξη δικτύου Vertiports σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προσφέροντας πρωτοποριακές λύσεις μετακίνησης για τους επισκέπτες.

Τα Aria Hotels είχαν την καθοριστική υποστήριξη της Onirius Hospitality Advisors καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επέκτασής τους στην Κολομβία. Η συνεργασία αυτή διασφάλισε τη στρατηγική και ομαλή ανάπτυξη του ομίλου στη νέα αγορά, προσφέροντας πολύτιμη καθοδήγηση και εξειδικευμένες συμβουλές σε κάθε βήμα του εγχειρήματος.

Τα Aria Hotels, η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Libra Group με ελληνική καταγωγή, διαθέτει πλήθος boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών σε ξεχωριστούς προορισμούς με μοναδική φυσική ομορφιά σε όλη την Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιο των Aria Hotels, περιλαμβάνει ξενοδοχεία στην Αθήνα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, την Ήπειρο, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια Νησιά. Όλες οι τοποθεσίες έχουν επιλεγεί για την αρχιτεκτονική τους αξία και τη συμβολή τους στη διατήρηση της τοπικής κληρονομιάς. Η υψηλή ποιότητα στην εξυπηρέτηση αποτελεί τον πυρήνα της εμπειρίας που προσφέρουν τα Aria Hotels, προσελκύοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

To Libra Group

Η Libra Group είναι ένας ιδιωτικός, παγκόσμιας εμβέλειας όμιλος που περιλαμβάνει 20 επιχειρήσεις, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στην αεροδιαστημική, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη ναυτιλία, τα ακίνητα, τη φιλοξενία και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις. Με περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητα σε σχεδόν 60 χώρες, ο όμιλος εφαρμόζει τη δύναμη του παγκόσμιου δικτύου και των ικανοτήτων του, για να προσφέρει διατομεακές γνώσεις και ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ