Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤα... μαθηματικά του ΣΥΡΙΖΑ και το πακέτο με το ΠΑΣΟΚ

Τα… μαθηματικά του ΣΥΡΙΖΑ και το πακέτο με το ΠΑΣΟΚ

Τελικά δεν ξέρεις, εάν πρέπει να τους παίρνεις στα σοβαρά ή όχι. Και αναφέρομαι στους ανθρώπους που ζουν, στην Κουμουνδούρου. Εχουν ανακαλύψει δικά τους μαθηματικά, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό. Ζουν σε έναν δικό τους κόσμο, στον οποίο η κοινή λογική, και ο κοινός νους έχουν… δραπετεύσει.

Ξεκινώ στα πολιτικά. Κάθε ημέρα που περνά όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνουν στα κανάλια, για να διαβάσουν με το δικό τους τρόπο τις δημοσκοπήσεις.

Παραλογισμός πρώτος: Ολες μα όλες τους φέρνουν από 7-12 μονάδες πίσω από τη ΝΔ. Τι λένε; Το γνωστό ποίημα περί ποιοτικών στοιχείων. Οταν τους αποδεικνύεις και ότι εκεί είναι πίσω. Καθώς ακόμη και σε αυτά που η ΝΔ λαμβάνει κακό…βαθμό, στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλύτερος, εκεί παθαίνουν πατατράκ, τότε το γυρίζουν στο τσάμικο, ακυρώνοντας τις δημοσκοπήσεις ως κατευθυνόμενες και επί της ουσίας στημένες από το κακό σύστημα που δεν θέλει τον Αλέξη.

Παραλογισμός δεύτερος: Οι δημοσκοπήσεις λένε κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ψέματα. Ελα όμως που όταν στριμώχνονται, αρχίζουν τις αλχημείες. Οχι σωστές είναι. Και εάν προσθέσεις στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, είναι παραπάνω. Εκεί παραδίδεις το πνεύμα. Η λογική αποχωρεί τρέχοντας. Στήνουν δηλαδή το αφήγημα στην πολιτική λογική τόσο το λάδι, τόσο το ξίδι τόσο το λαδόξιδο!

Με αυτά τα επιχειρήματα, δηλαδή, επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξανάρχεται.

Τι να τους ρωτάς, εάν το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί, τι να τους λες ακόμη και τα ποσοστά τους να δεχτείς ως πακέτο, οι έδρες δεν βγαίνουν 151 για να κάνουν μαζί κυβέρνηση, τα ίδια.

Δηλαδή πραγματικά, που στο καλό έχουν σπουδάσει μαθηματικά; Ούτε στην πρώτη δημοτικού, δεν κάνουν τέτοιες πράξεις.

Εάν στην Κουμουνδούρου συνεχίσουν αυτή τη στρατηγική, του να προσθέτουν στα ποσοστά τους, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, σύντομα θα βλέπουν την πλάτη του.

Διότι εαν οι ψηφοφόροι, πιστέψουν το τι ΠΑΣΟΚ, τι ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο είναι τότε θα πάνε τρέχοντας στον Ανδρουλάκη, και θα μείνουν…μπουκάλα στην Κουμουνδούρου.

Πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι όσο δεν ξεκαθαρίζουν την κατάσταση, μπορεί το…πακέτο να τους τυλίξει και αυτούς.

Και εάν αυτά είναι τα μαθηματικά του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική, ας πάμε στην οικονομία και στον ΕΝΦΙΑ.

Πρώτον για όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το θυμούνται, τους υπενθυμίζω τι έλεγαν δια στόματος Αλέξη Τσίπρα. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος νόμος, δεν αλλάζει απλά καταργείται.

Ερχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοινώνει νέα μείωση. Που αθροιστικά ξεπερνά το 30%. Δεν τους φτάνει όμως σε αυτούς που τον κατήργησαν και ψάχνουν να βρουν ποιους ευνοεί περισσότερο. Και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ευνοεί μόνο τις μεγάλες περιουσίες!

Τουλάχιστον αυτή τη φορά, ο κ. Τσίπρας, δεν επανέλαβε ότι θα τον καταργήσει.

Την ίδια τακτική εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε μέτρο ανακούφισης που περνά ο Μητσοτάκης. Δεν το ψηφίζει και απλά κάνει πλειστηριασμό, στη λογική ότι εμείς θα δίναμε περισσότερα.

Αυτά όμως είναι…μαθηματικά της Κουμουνδούρου και δεν αφορούν την πραγματική οικονομία. Για αυτό και ο Μητσοτάκης, ακόμη και στα δύσκολα, θεωρείται πιο αξιόπιστος…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ