Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης για την προετοιμασία της πρότασης προς το...

Σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης για την προετοιμασία της πρότασης προς το Υπ. Πολιτισμού για την Κνωσό

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντικείμενο την προετοιμασία και διαμόρφωση της πρότασης που θα παρουσιάσουν στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με στόχο την ένταξη της Κνωσού και των μινωικών ανακτόρων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου, Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης και Πολεοδομίας Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «η συνάντηση έγινε για να προετοιμάσουμε την επίσκεψή μας στο Υπουργείο Πολιτισμού, αρχές του Απρίλη, για να προχωρήσουμε τα έργα που χρειάζεται η Κνωσός για την σειριακή εγγραφή στην ΟΥΝΕΣΚΟ των μινωικών ανακτόρων στην Κρήτη. Είναι μια δύσκολη άσκηση στην οποία θέλουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί προς όφελος του πολιτισμού, των ανθρώπων και της κοινωνίας της Κρήτης».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός σημείωσε πως «η συζήτηση αφορά κυρίως τον περιβάλλοντα χώρο της Κνωσού και όσα πρέπει να γίνουν, προκειμένου η Κνωσός μαζί με τα άλλα μινωικά ανάκτορα να εγγραφεί στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ. Συνεχίζουμε την προετοιμασία και θα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα τεθούν υπόψη της Υπουργού με στόχο ο χώρος να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που του αξίζει. Είναι ζητήματα που θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε στους επόμενους μήνες και όλα θα γίνουν με συναίνεση των ανθρώπων που εμπλέκονται στον ευρύτερο χώρο της Κνωσού».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ