Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών: Πλήγμα στον κλάδο από τις καταστροφές στην Θεσσαλία

Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών: Πλήγμα στον κλάδο από τις καταστροφές στην Θεσσαλία

Για πλήγμα στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας από τις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ελευθέριος Κούρταλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών.

«Οι φονικές πλημμύρες και οι μεγάλες καταστροφές, ιδιαιτέρως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, που αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψαν σπίτια και υποδομές, έπληξαν καίρια τον κλάδο μας, και κυρίως την βαμβακοκαλλιέργεια, της οποίας κατεστράφη, περίπου το 80% της παραγωγής της. Πέραν των πλημμυρών, οι βαμβακοκαλλιέργειες είναι καλυμμένες από λεπτή σκόνη, η οποία προκαλεί ζημία στη λειτουργία των εκκοκκιστηρίων, των κλωστηρίων αλλά και στο τελικό προϊόν της κλωστοϋφαντουργίας» αναφέρει ο κ. Κούρταλης.

Εκφράζοντας πρώτα, την βαθύτατη λύπη και τη συμπαράσταση του Συνδέσμου για τα θύματα της βιβλικής καταστροφής, ο κ. Κούρταλης σημαίνει ότι απόλυτη προτεραιότητα της πολιτείας αποτελεί:

  • Η άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και η ταχύτατη καταβολή των αποζημιώσεων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές το γρηγορότερο δυνατόν.
  • Η κρατική επιχορήγηση των πληγέντων, για κεφάλαιο κίνησης, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος άμεσων παρεμβάσεων, για την αγορά νέων ή επιδιόρθωση των παλαιών μηχανημάτων καθαρισμού των βαμβακοκαλλιεργειών, πριν καταστεί μη αναστρέψιμη η σημερινή κατάσταση.
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ