Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣφίγγει ο κλοιός του Ισραήλ στη Γάζα

Σφίγγει ο κλοιός του Ισραήλ στη Γάζα

Εγκαταλείπουν τη Γάζα οι Παλαιστίνιοι μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ για εκκένωση της πόλης εντός 24 ωρών, αν και στην συνέχεια ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι μια τέτοια επιχείρηση θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας και πηγαίνετε νότια του Ουάντι Γάζα”, αναφέρεται στα αραβικά στα φυλλάδια που ρίφθηκαν από drones και τα οποία είδε το AFP. Σε χάρτη που περιλαμβάνεται στα φυλλάδια υπάρχει βέλος που δείχνει προς τον νότο, κάτω από μια γραμμή που έχει χαραχθεί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Η περιοχή γύρω από τη Γάζα θυμίζει περιοχή που προετοιμάζεται για πόλεμο, ο οποίος κάθε ώρα που περνάει έρχεται όλο και πιο κοντά. Τρία χιλιόμετρα από την Γάζα, στην πόλη Σντερότ, τα τεθωρακισμένα συνεχώς και αυξάνονται. Παίρνουν θέση μάχης ώστε να είναι έτοιμα για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα που θα συμβεί σε λίγες ώρες, όπως όλα δείχνουν. Ταυτόχρονα, όσο πλησιάζουν οι ώρες τόσο εντείνονται και οι βομβαρδισμοί προς την Γάζα, αφού την «χτυπούν» ανά ένα λεπτό.

Νωρίτερα σήμερα τα τζαμιά στην Λωρίδα της Γάζας καλούσαν τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αφού ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τους πολίτες, πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, να μετακινηθούν νότια ενώ στον ορίζοντα διαγράφεται η πιθανότητα μιας χερσαίας εισβολής που εγκυμονεί τον κίνδυνο για πολλές απώλειες.

Οποιαδήποτε εισβολή θα μπορούσε να είναι καθοριστικής σημασίας στην σύγκρουση ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο εξαπέλυσε το Σάββατο την αιματηρότερη επίθεση στη χώρα μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973.

Η «Μέρα της Οργής»

Δυο περιστατικά έσπειραν την ανησυχία σε όλο τον πλανήτη για το πόση επίδραση ασκεί η Χαμάς σε πολλούς ακολούθους της σε όλο τον κόσμο ξυπνώντας μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος.

Η Χαμάς «βάφτισε» τη σημερινή ημέρα «Μέρα της Οργής» καλώντας τους πιστούς της σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Η πρώτη επίθεση έγινε στο Πεκίνο με έναν διπλωμάτη της πρεσβείας του Ισραήλ να δέχεται επίθεση με μαχαίρι.

Η δεύτερη σήμανε συναγερμό στη Γαλλία. Σε σχολείο στα βόρεια της χώρας άνδρας τσετσενικής καταγωγής σκότωσε έναν εκπαιδευτικό και τραυμάτισε σοβαρά άλλα δυο άτομα.

Χεζμπολάχ: Οι εκκλήσεις να μην επέμβουμε στον πόλεμο δεν θα έχουν αποτέλεσμα

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ δηλωσε σήμερα πως η οργάνωση δεν θα επηρεαστεί από τις εκκλήσεις να μείνει στο περιθώριο της συνεχιζόμενης σύρραξης ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, λέγοντας πως το κίνημα είναι “πλήρως έτοιμο” να συνεισφέρει στις μάχες.

“Οι παρασκηνιακές εκκλήσεις προς εμάς από μεγάλες δυνάμεις, αραβικές χώρες, απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών, που μας λένε άμεσα και έμμεσα να μην παρέμβουμε δεν θα έχουν αποτέλεσμα”, δήλωσε σε υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

“Η Χεζμπολάχ γνωρίζει πολύ καλά τα καθήκοντά της. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι, πλήρως έτοιμοι, και παρακολουθούμε τις εξελίξεις λεπτό το λεπτό”, είπε ο Κάσεμ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ