Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣυνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Διπλής Σταδιοδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Διπλής Σταδιοδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα της Διπλής Σταδιοδρομίας (Dual Career Program) από την επιτροπή αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με Πρόεδρο της Επιτροπής αθλητών την κα Βούλα Κοζομπόλη ΟLY και μέλη εκλεκτούς αθλητές Olympians.

Το Πρόγραμμα διπλής σταδιοδρομίας έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις της μετάβασης από την αθλητική καριέρα στην επαγγελματική, με πρακτικές εφαρμογές και σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε αθλητή. 

Μέχρι στιγμής, στο πρωτοποριακό πρόγραμμα που δημιούργησε η εργασιακή ψυχολόγος και project manager των προγραμμάτων Dual Career της Eλληνικής Oλυμπιακής Eπιτροπής, κα Χριστίνα Νικολοπούλου, σε συνεργασία με τον βραβευμένο στη Μεγάλη Βρετανία εργασιακό ψυχολόγο Dr Stephen Benton, έχουν δηλώσει συμμετοχή 190 αθλήτριες και αθλητές, μέλη της Προολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Μιλάνο Κορτίνα 2026», από όλα τα ολυμπιακά αθλήματα. 

Ανάμεσα στους 190 αθλητές που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, οι πρώτοι 52 έχουν συμπληρώσει το ψυχομετρικό τεστ (Lumina Spark) για τη χαρτογράφηση του εργασιακού τους προφίλ. Το Lumina Spark αποτυπώνει και αναδεικνύει μέσα σε 37 σελίδες τον εργασιακό εαυτό τους. Τους μαθαίνει να αναγνωρίζουν τις αρετές τους και τις αδυναμίες τους, να τις αποδέχονται και να τις αγαπούν. Με αυτό τον προσανατολισμό, γίνεται σαφές στους συμμετέχοντες ότι αγωνιζόμαστε για τα όνειρα μας κατανοώντας τον εργασιακό μας εαυτό. Ανακαλύπτουμε τρόπους βελτίωσης για καλύτερη επικοινωνία με τους συνεργάτες μας, έχοντας ομαδικό πνεύμα, αρμονική συνεργασία και τις κατάλληλες μεθόδους για τη διαχείριση του άγχους, της αποτυχίας και της επιτυχίας. 

Τα αποτελέσματα του εργασιακού προφίλ αξιοποιούνται πάντα σε μια επόμενη συνεδρία για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά, όπου με την επίβλεψη της κας Χριστίνας Νικολοπούλου καταγράφονται οι ανάγκες για τα πρώτα βήματα του αθλητή στην περίοδο της μετάβασής του αναφορικά με τις σπουδές ή/και την επαγγελματική αποκατάσταση του, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο ανάπτυξης και εκπλήρωσης των στόχων αυτών σε συνεργασία με την αγορά εργασίας και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. 

Στο σημείο αυτό είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την κα Τατιάνα Μπλάτνικ ως Πρέσβειρα του Dual Career Program της επιτροπής αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η κα Μπλάτνικ είναι ιδρύτρια της BREATHE HELLAS, η οποία ασχολείται με την ευαισθητοποίηση στην ψυχική υγεία, την ανθεκτικότητα και την δημιουργία πρωτοποριακών προγραμμάτων mental fitness. Η Breathe θα μας βοηθήσει να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την υπηρεσία που παρέχουμε στους αθλητές μας.

Χορηγοί του προγράμματος είναι η ΔΕΣΦΑ και η Lumina Learning Global.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ