Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνάντηση της ΠΟΜΕΝΣ με τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το θέμα των...

Συνάντηση της ΠΟΜΕΝΣ με τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το θέμα των δελτίων ταυτότητας των στρατιωτικών

Συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτριο Παπαστεργίου είχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), τη Δευτέρα, για την «έκδοση δελτίων ταυτότητας σε όλους τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΜΕΝΣ, το θέμα τέθηκε «με τον πλέον θεσμικό τρόπο στον υπουργό κ. Παπαστεργίου, ο οποίος και μας τόνισε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με το δίκαιο – χρόνιο αίτημά μας. Δεσμεύτηκε δε ότι στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την άμεση δικαίωσή μας.

Επιπλέον ο υπουργός κατόπιν της εύλογης απορίας μας για την είσοδο των στρατιωτικών στις αθλητικές διοργανώσεις, μας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και για τους εν ενέργεια στρατιωτικούς η απρόσκοπτη πρόσβαση στην υπηρεσία έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για τις αθλητικές διοργανώσεις μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού Gov.gr Wallet».

«Ως ΠΟΜΕΝΣ μετά από τη συνάντηση αυτή, οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ενημερώνοντας πρώτοι όλο το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, ότι είναι πολύ κοντά η στιγμή που όλοι μας θα έχουμε νέες ταυτότητες – που δεν θα χρειαζόμαστε να πληρώνουμε διαβατήρια για να ταξιδεύουμε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουμε πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές δυνατότητες. Παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι την τελική δικαίωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ αποτελούσαν ο πρόεδρος Δημήτριος Ρώτας, ο γραμματέας οργανωτικού Ηλίας Κολλύρης, ο αντιπρόεδρος ενημέρωσης και πληροφοριακών συστημάτων Νικόλαος Ασφής ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού και μέλος του δ.σ του EUROMIL Γεώργιος Ζγαρδανάς και ο αναπληρωτής γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου και πρόεδρος της ΕΣΠΕΕ (Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας) Τρικάλων Γιώργος Μπανάσιος.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ