Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 20 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 20 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

«Κλείδωσε» για τις 20 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ενώ θα έχει επαφές με επενδυτές και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Τις κατευθύνσεις του πολιτικού διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου θα αναζητηθούν πιθανές συγκλίσεις μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας, θα επιχειρήσουν να χαράξουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μετά το τετ α τετ των δύο ηγετών, ακολουθούν στις 16 Οκτωβρίου οι πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα και μια μέρα μετά ο διάλογος για τη θετική ατζέντα. Στις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ, ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου θα απευθύνει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός θα έχει ακόμα συναντήσεις με επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ