Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΣυμμετοχή 54 ξενοδοχείων στο Πρόγραμμα Συλλογής Βιοαποβλήτων του Δήμου Αθηναίων

Συμμετοχή 54 ξενοδοχείων στο Πρόγραμμα Συλλογής Βιοαποβλήτων του Δήμου Αθηναίων

Σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της διαχείρισης των βιοαποβλήτων τους έχουν πραγματοποιήσει τα ξενοδοχεία της Αθήνας, καθώς η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, στήριξαν τα τελευταία χρόνια το Πρόγραμμα Συλλογής Βιοαποβλήτων.

Σε ειδική εκδήλωση ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης εξήρε τα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Συλλογής Βιοαποβλήτων και την ίδια στιγμή ανακοίνωσε και την επέκταση των καφέ κάδων και στα σχολεία.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ Λαμπρινή Ζούλοβιτς, επεσήμανε ότι με καμπάνιες ευαισθητοποίησης, διαρκή ενημέρωση και παρακολούθηση το δίκτυο των καφέ κάδων έχει πλέον εδραιωθεί και επεκτείνεται διαρκώς και στον κλάδο του ξενοδοχειακού τουρισμού. Σήμερα μάλιστα συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα 54 ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες βιοαποβλήτων να εκτρέπονται καθημερινά από την ταφή στον ΧΥΤΑ και να οδηγούνται προς κομποστοποίηση, όπως τονίστηκε.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά τα ξενοδοχεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το ειδικό σήμα επιβράβευσης από τον δήμο για την περιβαλλοντική τους δράση σχετικά με τη διαλογή στην πηγή των βιοαποβλήτων. Από το 2020 εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Συλλογής Βιοαποβλήτων στους καφέ κάδους που διατίθενται από τον Δήμο Αθηναίων σε μεγάλους «παραγωγούς βιοαποβλήτων» -όπως είναι τα ξενοδοχεία. Με το ειδικό σήμα αναγνωρίζεται και προβάλλεται στο κοινό η εναλλακτική διαχείριση των βιοαποβλήτων στα ξενοδοχεία, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα και συνδράμουν στην προσπάθεια του δήμου να μετατρέψει την Αθήνα σε πράσινη πόλη. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ