Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑΠΕΡΓΙΕΣΣυλλαλητήριο εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οι εποχικοί πυροσβέστες ζητώντας την άμεση απορρόφησή τους χωρίς ηλικιακά κριτήρια. Οι εποχικοί/ες πυροσβέστες και πυροσβέστριες, φορώντας τις στολές τους και με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ, οι καταστροφές δεν είναι εποχικές» και «Στο πλάι σου πολίτη όταν με χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής», συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος ενώ κατευθύνθηκαν και στο Υπουργείο Οικονομικών παραδίδοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Είμαστε εδώ για να εκπροσωπήσουμε τις μπεζ στολές, που 31 Οκτωβρίου δυστυχώς θα πάνε στο ταμείο ανεργίας. Οι ανάγκες της Πυροσβεστικής δεν είναι εποχικές. Είμαστε έτοιμοι πυροσβέστες με εργασιακή εμπειρία, χρειαζόμαστε όλο τον χρόνο. Ευχαριστούμε όλες τις ομοσπονδίες όλα τα σωματεία, θέλω να τους τονίσω και να τους υπενθυμίσω να είναι περήφανοι για το Πυροσβεστικό Σώμα. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη μονιμοποίησή μας», επισήμανε μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θάνος Ψαρόπουλος, ενώ παραδίδοντας ψήφισμα στο Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Ψαρόπουλος τόνισε: «Ζητάμε να ισχύσει ο νόμος 3938/2011 χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Είμαστε έτοιμοι πυροσβέστες στην καθημερινή μάχη. Θέλω να τονίσω ότι η Πυροσβεστική δεν σταματάει την 31η Οκτωβρίου, η Πυροσβεστική είναι για όλο τον χρόνο».

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή και παρέδωσαν ψήφισμα ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

«Είμαστε αυτοί με τα μπεζ και διεκδικούμε: Την άμεση αξιοποίηση των 2.500 εποχικών πυροσβεστών ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ), για την κάλυψη των 4.000 κενών οργανικών θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα με τον προϋπάρχοντα Ν.3938/11 και με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσληφθήκαμε ως εποχικοί πυροσβέστες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ