Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυγκροτήθηκε από τον Β. Σπανάκη το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Συγκροτήθηκε από τον Β. Σπανάκη το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Απόφαση για τη συγκρότηση Συντονιστικού Συμβουλίου Αποκεντρωμένων Διοικήσεων υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης.

   Η συγκρότηση και σύγκληση του Συμβουλίου αποσκοπεί στον συντονισμό της δράσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, την επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, την χάραξη οριζόντιων δράσεων ανά τομέα πολιτικής των Αποκεντρωμένων, καθώς και την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με την λειτουργία τους. 

   Θα συγκαλείται από τον υφυπουργό Εσωτερικών, με μέλη τους γραμματείς των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Στο Συμβούλιο θα συμμετέχει επίσης ο γενικός γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του υπουργείου, ο αρμόδιος γενικός διευθυντής και αναλόγως με τα εξεταζόμενα θέματα θα μπορούν να συμμετέχουν και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί και γενικοί γραμματείς άλλων υπουργείων. 

   «Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του υπουργείου Εσωτερικών με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, η συγκρότηση και η θεσμική λειτουργία ενός συντονιστικού οργάνου που θα εντοπίζει τις αρρυθμίες και θα προτείνει λύσεις αλλά και ιδέες για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, έχει σημαντική προοπτική προς όφελος της αποκέντρωσης αλλά και της βέλτιστης εξυπηρέτησης των πολιτών», δήλωσε ο κ. Σπανάκης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ