Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτ. Πέτσας: Χρειάζεται ακόμα πιο γενναία στήριξη των μισθών

Στ. Πέτσας: Χρειάζεται ακόμα πιο γενναία στήριξη των μισθών

«Η κυβέρνηση εμπράκτως δίνει απάντηση στα προβλήματα των πολιτών». Αυτό τόνισε, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού, σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Το σημαντικό είναι ότι σημειώνεται 12,4 % αύξηση στον μέσο μισθό, σε μία συνθήκη πολύ δύσκολη, με πανδημία, με ενεργειακή κρίση, με πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα. Και όμως, ο μέσος μισθός αυξήθηκε σημαντικά και θα αυξηθεί και άλλο. Γιατί η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη: την επόμενη τετραετία θα την χαρακτηρίζει η αύξηση των μισθών γιατί ακόμα και σήμερα οι αποδοχές εξακολουθούν να είναι σε χαμηλά επίπεδα» .

Για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «μέσα στο 2023 μπαίνουν οι βάσεις για ένα νέο μισθολόγιο, το οποίο είχε μπει στην κλίνη του προκρούστη τον Νοέμβριο του 2011, όταν τότε είχαμε τη μείωση του μισθολογίου για όλες τις κατηγορίες των υπαλλήλων. Το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί από το 2024»

Με αφορμή την κατάργηση της εισφοράς, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ο εξορθολογισμός των κρατήσεων είναι βασικός πυλώνας και για την ευρωστία του ασφαλιστικού συστήματος αλλά κυρίως για την ανακούφιση των πολιτών. Η κατάργηση του 1% προστίθεται στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και είναι ένα πρώτο βήμα αύξησης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων».

«Είμαστε μία κυβέρνηση που πιστεύει στη μείωση των φόρων και το έχουμε κάνει πράξη. Έχουμε μειώσει τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές, μία σειρά από φόρους που ήταν δυσβάσταχτοι, με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης να συμβολίζει μία έξοδο από την υπερδεκαετή κρίση και τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται ακόμα πιο γενναία στήριξη των μισθών. Ο πρωθυπουργός το έχει πει πολλές φορές και είναι βασικό στοιχείο και της πορείας προς τις εκλογές και του διακυβεύματος μετά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η εγγύηση για την αύξηση των καθαρών αποδοχών, όπως είναι και η εγγύηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μέσα σε μία πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία»

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ