Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτ. Γκίκας: Η εθνική μας υπερηφάνεια δεν είναι απλώς μια ανάμνηση του...

Στ. Γκίκας: Η εθνική μας υπερηφάνεια δεν είναι απλώς μια ανάμνηση του παρελθόντος, αλλά μια διαρκής υπόσχεση να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα

Χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αχελώου κ.κ. Νήφωνα και παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανου Γκίκα, του Α’ Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δρόσου Ρεΐζη και του Β’ Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, στην ομιλία που απηύθυνε τόνισε ότι με τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας που έγραψαν το “ΟΧΙ” με τις θυσίες τους, αλλά και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που καθημερινά υπηρετούν την πατρίδα με αφοσίωση και επαγγελματισμό. «Η Ναυτιλία υπήρξε διαχρονικά ένας από τους πυλώνες της εθνικής μας κυριαρχίας και της εθνικής μας οικονομίας. Η ελληνική ναυτιλία πλήρωσε και αυτή άμεσα και έμμεσα βαρύ φόρο αίματος, καθόσον η ναυτική οικογένεια θρήνησε πάνω από 2.000 νεκρούς και εκατοντάδες που συνέχισαν να ζουν με τις αναμνήσεις μίας μαύρης περιόδου που στοίχειωνε τις ζωές τους», επισήμανε ο κ. Γκίκας. 

Και πρόσθεσε: «Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεχίζει να υπερασπίζεται τα σύνορα, τις θάλασσες, αλλά και την ίδια την εθνική μας ταυτότητα. Η εθνική μας υπερηφάνεια δεν είναι απλώς μια ανάμνηση του παρελθόντος, αλλά μια διαρκής υπόσχεση να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, το ίδιο θάρρος και την ίδια αγάπη για την Ελλάδα».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Πλοίαρχος Λ.Σ. Αικατερίνη Σκιαδά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ