Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτ. Αρναουτάκης: Να κάνουμε έργα στη Κρήτη που δίνουν προστιθέμενη αξία σε...

Στ. Αρναουτάκης: Να κάνουμε έργα στη Κρήτη που δίνουν προστιθέμενη αξία σε κάθε περιοχή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Ατλαντίς) η 1η συνεδρίαση της Χωρικής Ομάδας Διακυβέρνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επεμβάσεων Εμβληματικών Διαδρομών / Περιβάλλον και Πολιτισμός Περιφέρειας Κρήτης.

Η ΟΧΕ  υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027 και θα εφαρμοστεί σε  περιοχές της Κρήτης εκτός αστικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για τέσσερις περιοχές εγγεγραμμένες στους καταλόγους της UNESCO (Γεωπάρκο Ψηλορείτη,  Φυσικό πάρκο Σητείας, και ως περιοχές ‘Άνθρωπος και Βιόσφαιρα τα  Λευκά Όρη και τα Αστερούσια Όρη) και για προτεινόμενες περιοχές για εγγραφή στον κατάλογο της UNESCO (έξι μινωϊκά ανάκτορα).

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι νυν και οι νεοκλεγμένοι Δήμαρχοι Κρήτης, στελέχη της χωρικής ομάδας, εκπρόσωποι από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2021-2027»,  εφορειών αρχαιοτήτων Κρήτης, αναπτυξιακών εταιρειών, στελέχη εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Τον συντονισμό της συνεδρίασης είχε η Γενική Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης  ως χωρικός φορέας, Χρύσα Δασκαλάκη.

Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο από κοινού σχεδιασμός  της στρατηγικής για την ολοκληρωμένη κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ανέφερε για την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος ότι μόνο με την σύνθεση δυνάμεων μπορούμε να υλοποιήσουμε τα έργα μας και να επιτύχουμε προστιθέμενη αξία.  «Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά από τις υπηρεσίες μας και τον μελετητή, θα υπάρχει συνδυασμός έργων που θα χρηματοδοτηθούν από άλλες πηγές. Αυτός είναι ο στόχος και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποδεικνύοντας ότι μπορούμε στη Κρήτη να κάνουμε έργα που δίνουν προστιθέμενη αξία σε κάθε περιοχή που γίνεται η παρέμβαση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Από την πλευρά της η Γενική Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Δασκαλάκη ανέφερε, ότι, «σήμερα ξεκινάμε τη συνεργασία μας για τον σχεδιασμό της στρατηγικής μας για την ΟΧΕ των εμβληματικών διαδρομών της Περιφέρειας Κρήτης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα δημιουργήσουμε μια διαδρομή από τη μια άκρη της Κρήτης στην άλλη προβάλλοντας το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ