Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτο Latsco Family Office της Μ. Λάτση οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ...

Στο Latsco Family Office της Μ. Λάτση οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που πούλησε ο Γ. Περιστέρης

Στο Latsco Family Office συμφερόντων της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών που πούλησε στη χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης. Χθες λοιπόν, μέσω πακέτων, άλλαξαν χέρια 1.780.000 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 1,72% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 9,27 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι με οριακό discount έναντι της τιμής της μετοχής.

Πωλητής ήταν ο κ. Γιώργος Περιστέρης και αγοραστής (κατά το μεγαλύτερο ποσοστό) το Family office της Μαριάννας Λάτση, που πλέον ανέβασε το μερίδιό του κοντά στο 9,30% στο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας, καταβάλλοντας άνω των 16 εκατ. ευρώ.

Η πώληση των μετοχών από την πλευρά του κ. Περιστέρη έγιναν στο πλαίσιο της δέσμευσης για μείωση του ποσοστού στην εταιρεία, ώστε να μην υπερβαίνει το 33%.

Σημειώνεται ότι στις 25 Ιανουαρίου, ο κ. Περιστέρης είχε δηλώσει: «Σε συνέχεια της από 24/01/2022 ανακοίνωσης της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, δηλώνω ότι μέχρι την 24/3/2022 θα διαθέσω τον αναγκαίο αριθμό κινητών αξιών προκειμένου να μην υπερβαίνει η συμμετοχή μου το όριο του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 7 ν. 3461/2006, λαμβανομένων υπόψη και των κινητών αξιών της παραγράφου 3 του αυτού άρθρου. Περαιτέρω δεν θα ασκήσω κατά το διάστημα αυτό τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο ποσοστό αυτό».

Θυμίζουμε πως το Latsco Hellenic Holdings από την άνοιξη του 2021 κατείχε ήδη το 7,5985% των μετοχών του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το οποίο είχε αγοράσει στα 11,2 ευρώ ανά μετοχή, με συνολικό τίμημα 88 εκατ. ευρώ περίπου. Ήταν η πρώτη επενδυτική πρωτοβουλία που ανέλαβε το οικογενειακό fund της κας Λάτση, μετά την έξοδό της το 2020 από το project του Ελληνικού και τη Lamda Development. Ασφαλώς, η απόκτηση μεγάλου ποσοστού συμμετοχής σε έναν όμιλο της εμβέλειας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει πολύ μεγάλη ουσιαστική αλλά και σημειολογική βαρύτητα.

Χθες η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκλεισε στα 9,48 ευρώ με άνοδο 2,27%, ενώ η κεφαλαιοποίηση του ομίλου διαμορφώνεται στα 980,4 εκατ. ευρώ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ