Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτοπ, 2-2, από τη Λαμία στον επιπόλαιο και άτυχο Παναθηναϊκό!

Στοπ, 2-2, από τη Λαμία στον επιπόλαιο και άτυχο Παναθηναϊκό!

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντοτε ο καλύτερος, πολύ περισσότερο όταν παρουσιάζεται καταπονημένος και χωρίς “καθαρό” μυαλό. Ο Παναθηναϊκός σήμερα (17/02) κόντρα στη Λαμία κατάλαβε ότι εφόσον το επιτρέπει μπορεί να του συμβεί κάτι τέτοιο, προφανώς και στη νέα καλύτερη εποχή του Φατίχ Τερίμ, μένοντας στην ισοπαλία 2-2.

Αυτή ήταν η πρώτη πραγματική γκέλα με τον τούρκο προπονητή στον πάγκο, ο οποίος βέβαια έχασε νωρίς παίκτες με αλλαγές λόγω τραυματισμών, καθώς μόλις στο 23΄είχαν φύγει ο Βέρμπιτς και ο Χουάνκαρ. Μαζί με αυτές τις αποχωρήσεις πάντως χάθηκε και η αυτοσυγκέντρωση, όπως και η ηρεμία στην ανάπτυξη των προσπαθειών.

Οι “πράσινοι” στην 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League, αντιμετώπισαν την έκπληξη της χρονιάς, και σε κάθε περίπτωση υπέπεσαν σε γκέλα, η επίδραση της οποίας θα φανεί στη διαδρομή του πρωταθλήματος. Είναι δεδομένο ότι μέτρησαν πολλές φάσεις στην επίθεση, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαν να βρουν το τρίτο γκολ της νίκης, όμως αυτό το στοιχείο δεν μπορεί να ωραιοποιήσει την όχι καλή τους εμφάνιση.

Οι αρκετές αλλαγές λόγω του κυπέλλου είναι λογικό να αποσυντονίζουν το παιχνίδι του “τριφυλλιού”. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι παίκτες των γηπεδούχων δεν είχαν την ίδια ένταση από το ξεκίνημα του ματς, όπως συνηθίζουν να βγάζουν υπό τις οδηγίες του τούρκου προπονητή, απέφεραν το μπλόκο της Λαμίας στη Λεωφόρο.

Η στατιστική βέβαια μαρτυρά πως ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος, όμως όταν μία ομάδα με 24 τελικές, οι 5 στην εστία, πετυχαίνει 2 γκολ και η φιλοξενούμενη με 4 συνολικά, οι δύο εντός εστίας, σκοράρει επίσης δύο φορές, τότε κάτι δεν λειτούργησε σωστά.

Επίσης η αναγκαστική απουσία του Τάσου Μπακασέτα “φωνάζει” παρά το μικρό διάστημα της παρουσίας του. Δεν στέκομαι όμως σε αυτό, ούτε στην απουσία του Ιωαννίδη, διότι συμφωνώ με τον ίδιο τον Τερίμ, ότι οι ομάδες πρέπει να κερδίζουν με αυτούς που έχουν.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που δέχεται δύο γκολ στην έδρα του ο Παναθηναϊκός και δεν κατάφερε πάλι να νικήσει. Έχει συμβεί με την ΑΕΚ (1-2) και τον ΠΑΟΚ (2-2).

Σίγουρα μέτρησε η αλλαγή στο κέντρο της άμυνας, με το δίδυμο Ακαϊντίν-Ούγκο. Η συνεργασία των στόπερ δεν ήταν αποτελεσματική και άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους.

Προφανώς το καλό δίδυμο Γέντβαϊ-Αράο δεν πρέπει να κάθεται εκτός.

Ήταν πολλές οι περιπτώσεις όπου οι γηπεδούχοι δεν είχαν “καθαρό” μυαλό, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, μετά την κόκκινη κάρτα στη Λαμία (Ρουμπέν Μαρτίνες) στο 39′.

Σε έναν αγώνα που όφειλε να πάρει τους τρεις βαθμούς αρκετοί παίκτες, όπως οι αμυντικοί και ο τερματοφύλακας, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλλει το δικό του ρυθμό με τον Μαντσίνι σε μεγάλο ματς, την ώρα που η ομάδα έκανε σοβαρά λάθη. Η εικόνα δεν ήταν καλή με τον κόσμο για πρώτη φορά ξανά στο γήπεδο.

Είναι δεδομένο μετά το απαιτητικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ότι υπήρχε κόπωση, η οποία οδήγησε σε λάθη, όπως στο γκολ του Καρλίτος που πήρε…παραμάζωμα ολόκληρη την άμυνα βολτάροντας στην “πράσινη” περιοχή.

Όταν έγινε αλλαγή σωστά αποθεώθηκε διότι ο κόσμος δεν ξεχνά. Χειροκρότησε κι εκείνος προς την εξέδρα, ενώ στο γκολ του δεν πανηγύρισε.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν όσο…ξύπνιος υπαγόρευε η δυσκολία του αγώνα με τη Λαμία φάνηκε όταν, μόλις έμεινε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, πρόλαβε να απαντήσει με την ισοφάριση του κορυφαίου Μπερνάρ, πριν τελειώσει το πρώτο μέρος.

Η Λαμία επιβεβαίωσε σε κάθε στιγμή την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις και τη βαθμολογική της θέση.

Ήταν λογικό αφού έπαιζε με δέκα παίκτες να κλειστεί στην περιοχή της, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό να αναζητά διαδρόμους με άγχος και βιαστικές σέντρες-λόμπες, χωρίς πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Σε μία από τις ελάχιστες συνεργασίες με τη μπάλα χαμηλά, ο Γερεμέγιεφ σκόραρε για το 2-1 στο 59′, φτάνοντας στο εκπληκτικό στατιστικό των 7 γκολ μόλις σε 200 αγωνιστικά λεπτά!

Η Λαμία βρήκε όμως ξανά γκολ, καθώς με την αλλαγή του στο ματς, ο Τόσιτς έβγαλε ασίστ στον Τσιλούλη, 2-2 στο 68′, σε φάση που ο Ντραγκόσφσκι φέρει ευθύνη. Ο σκόρερ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 73΄για να κάνει το 2-3!

Παρά τα δύο δοκάρια με τον Σπόραρ στο 0-0 και τον Κώτσιρα στο 2-2, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Φατίχ Τερίμ δεν ήθελε να μιλήσει για ατυχία: “Δεν έχει καμία σχέση με τύχη το αποτέλεσμα. Έπρεπε να νικήσουμε, ήρθαν πάνω δύο φορές και δεχθήκαμε τα δύο γκολ. Εκεί κάναμε λάθος, έπρεπε να βάλουμε περισσότερα γκολ. Δεν μπορούμε να πούμε για τύχη.

Τραυματίστηκαν δύο παίκτες μας, αλλά θα έπρεπε να νικήσουμε. Η νίκη ήταν στα χέρια μας, αλλά δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τις σταθερές μπάλες που μας έκαναν φάσεις. Βέβαια, δεν έχω καταλάβει γιατί δόθηκαν μόνο πέντε λεπτά καθυστερήσεις ενώ υπήρξαν τόσες διακοπές στο παιχνίδι. Δεν είναι ωραίο να δίνεις ευκαιρίες σε ομάδες που δε θέλουν να παίξουν
“.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 51 βαθμούς, πέρασε στην πρώτη θέση με ματς περισσότερο, ενώ φιλοξενεί την Κηφισιά την επόμενη Κυριακή (25/02). Κλείνει την κανονική περίοδο στα τελευταία δύο παιχνίδια με τον Άρη εντός και τον ΟΦΗ εκτός.

Η έκτη Λαμία ανεβαίνει στους 34 πόντους, έχοντας να υποδεχτεί την ΑΕΚ μια ημέρα νωρίτερα, την επόμενη αγωνιστική.

Στο έκτο της ματς εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό, η Λαμία σκόραρε δύο φορές και πήρε σπουδαίο αποτέλεσμα. Ο προπονητής της Λαμίας και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Λεωνίδας Βόκωλος είπε: “Μεγαλείο ψυχής και πάθους. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι για τους παίκτες μου. Θέλω να τους συγχαρώ για αυτό που προσπάθησαν και κατάφεραν, απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός”. Μας έχουν μείνει τρία ματς ακόμα. Κοιτάμε το επόεμενο με την ΑΕΚ, να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι”.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε μετά το τέλος του αγώνα σχολιάζοντας: “Θέλω να διαμαρτυρηθώ και για τη διαιτησία. Το πρωτάθλημα, για να είναι αξιόπιστο, να έχει επιτυχία και κόσμο, πρέπει οι ομάδες να αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες. Έχουμε ομάδες, που έχουν θυγατρικές ομάδες, διαιτησίες περίεργες, οι διαιτητές φοβούνται. Υπάρχουν διαιτητές, που φοβούνται.

Όλοι οι βασικοί μας αντίπαλοι φωνάζουν, γιατί παίρνουμε πέναλτι. Σήμερα, εκτός από τα αμφισβητούμενα πέναλτι, δόθηκαν αστείες καθυστερήσεις. Το λέω και για την ΚΕΔ και για όλους, είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Έχουμε τα βλακώδη μέτρα της κυβέρνησης κερασάκι στην τούρτα, ένα άχρηστο υπουργείο, που δεν ξέρει τι κάνει το αριστερό χέρι το δεξί. Δεν πάει καλά η κατάσταση δυστυχώς
“.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ