Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτην "χρυσή" εποχή των containerships Danaos και Γ. Κούστας

Στην “χρυσή” εποχή των containerships Danaos και Γ. Κούστας

Στην ισχυρή οικονομική θέση που βρίσκεται η Danaos Corporation αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ο Δρ Γιάννης Κούστας.

«Η αγορά εμπορευματοκιβωτίων διατήρησε τη θετική της δυναμική, η οποία αντανακλάται σε αυξανόμενες τιμές τόσο για τα εμπορευματοκιβώτια όσο και για τα ναύλα πλοίων», όπως είχε σχολιάσει ο CEO της ναυτιλιακής, αναφερόμενος στον θετικό αντίκτυπο της πανδημίας στην αγορά των containerships.

Αξιοσημείωτο είναι πως η εταιρεία ναυλώνει τα πλοία της για περιόδους από τρία μέχρι πέντε έτη, και ορισμένες ναυλώσεις δεν ξεκινούν καν μέχρι τα μέσα του 2022. Η αγορά φαίνεται να βρίσκεται σε έλλειψη προσφοράς μέχρι τουλάχιστον το τέλος του επόμενου έτους.

«Η δυναμική της αγοράς είναι υπέρ μας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους μετόχους μας», ανέφερε ο κ. Κούστας.

Τα μεγέθη

Για το β’ τρίμηνο του έτους η ναυτιλιακή ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ύψους 68,9 εκατ. δολαρίων, έναντι 42,5 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 62,1%. Παράλληλα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 146,4 εκατ. δολάρια έναντι 116,8 εκατ. δολάρια το 2020.

Όσον αφορά το α’ εξάμηνο, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 126,9 εκατ. δολαρίων έναντι 75,8 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.  

Η στροφή στην πράσινη ναυτιλία

Σημειώνεται πως στο εξάμηνο η εταιρεία προχώρησε στην αγορά 6 οικολογικού τύπου containerships, χωρητικότητας 5.466 teu έκαστο, έναντι 260 εκατ. δολαρίων. Τα εν λόγω πλοία έχουν κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Hanjin Subic Bay και έχουν μέση ηλικία 6,8 έτη.

Μάλιστα, βρίσκονται σε χρονοναυλώσεις με κορυφαίες εταιρείες τακτικών γραμμών, με μέση διάρκεια περίπου δύο ετών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ