Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χρ. Σταϊκούρας για την κατάσταση του...

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χρ. Σταϊκούρας για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να παραδώσει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και να ενημερώσει για μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί μετά τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την κ. Αδειλίνη. Η πρώτη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο με αντικείμενο και πάλι την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Ήρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά, συμπληρωματική, την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και τη χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα, προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ