Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου μητέρα των τριών κοριτσιών στη Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή κάτω από συνθήκες, τις οποίες ερευνούν εις βάθος πλέον οι αρμόδιες αρχές.
Ήδη, η 33χρονη μητέρα έπειτα από δίωξη που της ασκήθηκε χθες κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου.
Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.
Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.
Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, κεταμίνη, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.
Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.
Η ουσία που οδήγησε στη λύση του μυστηρίου
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με τον εντοπισμό στον οργανισμό της Τζωρτζίνας μιας ουσίας, που δεν χορηγήθηκε στην 9χρονη από τους γιατρούς του νοσοκομείου.
Η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.
Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.
Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ
Μετά τη σύλληψή της και τη μεταφορά της στην Αθήνα, η μητροκτόνος βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, ανέκφραστη και αμίλητη, υπό τη συνεχή επιτήρηση αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει πει τίποτα στις Αρχές.