Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Αίγυπτο και την Ιορδανία μεταβαίνει ο Ν. Χριστοδουλίδης

Στην Αίγυπτο και την Ιορδανία μεταβαίνει ο Ν. Χριστοδουλίδης

Την Αίγυπτο και την Ιορδανία θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης για επαφές με επίκεντρο τις εξελίξεις στην περιοχή, το Κυπριακό και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος μεταβαίνει το πρωί στην Αίγυπτο και στη συνέχεια στην Ιορδανία, όπου θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο προεδρικό Μέγαρο, στο Κάιρο, στις 08:00, ενώ στις 09:00 οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις σε ΜΜΕ.

Ακολούθως, ο Κύπριος Πρόεδρος θα μεταβεί στην Ιορδανία, όπου θα έχει συνάντηση, στο Παλάτι Αλ Χουσεινίγια, στο Αμάν με τον Βασιλιά Αμπντάλλα Β’, και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας θα απασχολήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή, οι προσπάθειες για υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους στη Γάζα, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Θα συζητηθούν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου με τις δύο χώρες, καθώς και θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Αιγύπτιου και της Ιορδανίας με την ΕΕ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη και τη διευθύντρια του διπλωματικού του Γραφείου, Μαριλένα Ραουνά, θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της ίδιας μέρας.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ