Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣτα εγκαίνια του νέου Ελεγκτικού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο...

Στα εγκαίνια του νέου Ελεγκτικού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο Μοσχάτο ο Περιφερειάρχης Αττικής

Η αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση σε δράσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στα εγκαίνια του νέου Ελεγκτικού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο Μοσχάτο.

Πρόκειται για το ένα από τα τρία που ξεκινούν τη λειτουργία τους στην Αττική, τα άλλα δύο Κέντρα θα λειτουργούν στον Κεραμεικό και στο Χαλάνδρι. 

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ενώ παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο υπ. Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο υφ. Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απ. Βεσυρόπουλος, βουλευτές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. 

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε ότι το «Ελεγκτικό Κέντρο που εγκαινιάζεται σήμερα, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην εθνική προσπάθεια για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με στόχο τη μεγιστοποίηση των δημόσιων εσόδων και την πάταξη κάθε μορφής απάτης έναντι του δημοσίου – και σε τελική ανάλυση έναντι της ίδιας της κοινωνίας και τους δημοκρατικού κράτους δικαίου».

Επίσης υπογράμμισε την «ισχυρή βούληση και “ετοιμότητα” της αυτοδιοίκησης να συνεργαστεί με την κυβέρνηση σε αυτό το επίπεδο» και βεβαίωσε πως «η Περιφέρεια θα βρίσκεται με κάθε δυνατό τρόπο αρωγός σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος φορολογικού ελέγχου, με απώτερο σκοπό την εμπέδωση της διαφάνειας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς».

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής επεσήμανε ότι τα Ελεγκτικά Κέντρα αποτελούν ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο υπό υλοποίηση πλάνο διαρκούς αναβάθμισης λειτουργίας και ποιότητας των υπηρεσιών, σε επίπεδο ελέγχων, εκπαίδευσης, πληροφόρησης, εξυπηρέτησης, διαφάνειας και υποδομών. «Επιχειρησιακός μας στόχος είναι η περαιτέρω μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας για τον εντοπισμό και την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και εν γένει κάθε μορφής απάτης σε βάρος των φορολογικών αρχών και του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε ο ίδιος.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link :

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ