Η Ελλάδα διαθέτει ένα αναπτυξιακό απόθεμα που δεν το έχουν άλλες χώρες και πρέπει να το αξιοποιήσει, παρέχοντας στους επενδυτές σταθερότητα και συνέπεια. Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
«Η χώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και δεν πρέπει να γυρίσει πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος, συνομιλώντας με τον Νίκο Χατζηνικολάου, Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Εκδότη της Realnews. Επισήμανε ότι η Ελλάδα πέρασε την τελευταία δεκαετία μια μεγάλη κρίση, μια κρίση φήμης, με συνέπεια να μην προσελκύει ξένους επενδυτές. «Αυτό πλέον άλλαξε ριζικά, γιατί υπάρχει ένας αέρας στην χώρα ότι διαθέτει σταθερότητα και θα υπάρξει ανάπτυξη πιο ισχυρή από άλλες χώρες της Ευρώπης» τόνισε ο Πρόεδρος της BC Partners.
Ερωτηθείς για το deal με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, εξέφρασε την πίστη του στον κλάδο της εκπαίδευσης, εκτιμώντας ότι η ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης, καθώς βρίσκεται αρκετά πίσω σε σχέση με πολλές χώρες της Ευρώπης. «Σε αυτούς τους κλάδους ψάχνουμε τις ηγέτιδες εταιρείες, που θα αναπτυχθούν πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες» είπε ο κ. Σταθόπουλος, χωρίς πάντως να αποκαλύψει ποια θα είναι η επόμενη επενδυτική του κίνηση.
Στάθηκε επίσης στο στοιχείο της ανθρωπιάς, που πρέπει να χαρακτηρίζει τις επενδύσεις, λέγοντας ότι είναι λάθος να προσεγγίζεις μια επιχειρηματική κίνηση, μόνο βάσει των αριθμών και της πιθανής κερδοφορίας. Υπογράμμισε ότι ένας επενδυτής έχει ευθύνη απέναντι στους ιδρυτές και στην κληρονομιά της εταιρείας που αγοράζει, απέναντι στους εργαζόμενους, στους πελάτες, αλλά και στην κοινωνία, καθώς δεν μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από το κοινωνικό αποτύπωμα που θα αφήσει.
Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που έχει ένας επενδυτής, τόνισε ότι από τη φύση του είναι δύο, το όραμα και η τόλμη, ενώ χαρακτήρισε την εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του ως το “α” και το “ω”. Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του για την παγκόσμια οικονομία, υποστηρίζοντας πως η κρίση του 2008 την κατέστησε πιο ανθεκτική.