Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣουδάν: Η UNICEF προειδοποιεί ότι 700.000 παιδιά κινδυνεύουν από τη χειρότερη μορφή...

Σουδάν: Η UNICEF προειδοποιεί ότι 700.000 παιδιά κινδυνεύουν από τη χειρότερη μορφή υποσιτισμού

Η UNICEF δήλωσε ότι 700.000 παιδιά στο Σουδάν πιθανόν να κινδυνεύσουν από τη χειρότερη μορφή υποσιτισμού φέτος και δεκάδες χιλιάδες μπορεί να χάσουν τη ζωή τους.

Ο 10μηνος πόλεμος στο Σουδάν μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών του και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF) έχει καταστρέψει τις υποδομές της χώρας, έχει αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγια σε άλλες περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό, ενώ απευθύνονται προειδοποιήσεις για λιμό.

«Οι επιπτώσεις των τελευταίων 300 ημερών σημαίνουν ότι πάνω από 700.000 παιδιά πιθανόν να υποφέρουν από την πιο φονική μορφή υποσιτισμού φέτος», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Η UNICEF δεν θα είναι σε θέση να φροντίσει περισσότερα από 300.000 από αυτά χωρίς βελτιωμένη πρόσβαση και χωρίς πρόσθετη στήριξη. Σε εκείνη την περίπτωση, δεκάδες χιλιάδες πιθανόν θα πεθάνουν».

Ο Έλντερ όρισε την πιο επικίνδυνη μορφή υποσιτισμού ως σοβαρό οξύ υποσιτισμό, που καθιστά ένα παιδί 10 φορές πιο πιθανόν να πεθάνει από ασθένειες όπως χολέρα και ελονοσία. Ο ίδιος δήλωσε ότι 3,5 εκατ. παιδιά προβλέπεται να υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό.

Η UNICEF προσφέρει στο Σουδάν ‘έτοιμη προς χρήση θεραπευτική τροφή’, γνωστή ως RUTF, τροφή που είναι ζωτικής σημασίας και δίδεται σε σοβαρά εξασθενημένα παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Η UNICEF κάνει έκκληση για 840 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει περίπου 7,5 εκατ. παιδιά στο Σουδάν φέτος. «Παρά το μέγεθος των αναγκών, πέρυσι η χρηματοδότηση που ζητούσε η UNICEF για σχεδόν τα τρία τέταρτα των παιδιών στο Σουδάν δεν ήταν διαθέσιμη», δήλωσε ο Έλντερ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ