Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΣε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North...

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean στην θάλασσα του Ισραήλ βρίσκεται σε παραγωγή από τις 22 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το κοίτασμα Karish North που διαθέτει 34 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου και 37 εκατ. βαρέλια ρευστούς υδρογονάνθρακες βεβαιωμένα (2P) αποθέματα (συνολικά, 256 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Karish North αναπτύσσεται από το FPSO “Energean Power” όπως και το κοίτασμα Karish που από τον Οκτώβριο του 2022 βρίσκεται σε παραγωγή. Πλέον, η παραγωγή της Energean στο Ισραήλ προέρχεται από συνολικά 4 γεωτρήσεις, εξέλιξη που επιτρέπει ευελιξία στην χρήση των αποθεμάτων και στην ικανοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας που απορρέουν από τα συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου προς τους πελάτες της. 

Το κοίτασμα Karish North ανακαλύφθηκε από την Energean τον Απρίλιο του 2019, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιβεβαιωτική γέωτρηση. H Energeanέλαβε την Τελική Επενδυτική Απόφαση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος τον Ιανουάριο του 2021 και μέσα σε τρία χρόνια το Karish North έφθασε στην παραγωγή.

Νέο συμβόλαιο στο Ισραήλ 

Επιπλέον. η Energean συνήψε με την EshkolEnergies Generation LTD, η πλειοψηφία της οποίας ανήκει στην Dalia Power Energies LTD, ένα νέο συμβόλαιο πώλησης φυσικού αερίου που προβλέπει αρχικά την προμήθεια προς τον πελάτη 0,6 bcm ετησίως, με αύξηση της ποσότητας στο 1 bcm ετησίως από το 2032 και μετά. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια 15 ετών για προμήθεια περί τα 12 bcm συνολικά και διασφαλίζει έσοδα της τάξης των 2 δισεκ. δολαρίων κατά την διάρκειά του. Πλέον, η Energean προμηθεύει με φυσικό αέριο και τους τέσσερις σταθμούς παραγωγής ηλεκτρισμού που ιδιωτικοποιήθηκαν από την Israel Electric Corporation, δηλαδή τους Ramat Hovav, AlonTavor, East Hagit και Eshkol.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε τα εξής: «H Energeanπέτυχε ένα ακόμη ορόσημο, φέρνοντας στην παραγωγή την 4η γεώτρησή μας στο KarishNorth, σε μια εξέλιξη που μάς δίνει επιχειρησιακή ευελιξία και μάς επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη μέγιστη δυναμικότητα του “Energean Power”. Επιπλέον, το νέο συμβόλαιο με την Eshkol είναι μία δήλωση εμπιστοσύνης από τους παραγωγούς ηλεκτρισμού του Ισραήλ προς την Energean, προσθέτει έσοδα της τάξης των 2 δισεκ. δολαρίων και εντάσσεται στην στρατηγική μας να διασφαλίζουμε σε μακροπρόθεσμη βάση έσοδα από μακράς διαρκείας συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου». 

Σημειώνεται ότι η Energean έχει προβλέψει για φέτος αύξηση της παραγωγής της στο Ισραήλ μεταξύ των 5,7 και 6,4 bcm, έναντι 4,4 bcmπέρσι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ