Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣε δημοπρασία τα Δικαιώματα Χρήσης Ραδιοφάσματος στη ζώνη 410-430 MHz

Σε δημοπρασία τα Δικαιώματα Χρήσης Ραδιοφάσματος στη ζώνη 410-430 MHz

Σε δημόσια διαβούλευση για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοφάσματος στη ζώνη 410-430 MHz προχωρά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί σύντομα και το φάσμα να εκχωρηθεί στον υπερθεματιστή πριν το τέλος Μαρτίου του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άδεια για το συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων έχει μέχρι σήμερα ο ΟΤΕ, η οποία και λήγει γι’ αυτό και προχωρά η δημοπράτηση τους. Στις συγκεκριμένες συχνότητες μάλιστα οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες φωνής και μικρό όγκο δεδομένων κυρίως για αποστολή μηνυμάτων, έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα TETRA.

Η Τιμή Εκκίνησης της διαδικασίας χορήγησης των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοφάσματος, έχει οριστεί στο 1,150 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την προκήρυξη θα ισχύει για 15έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε.

Η άδεια θα αφορά στην εγκατάσταση, λειτουργία και εκμετάλλευση Επίγειου Δημόσιου Δικτύου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών μέσω του οποίου θα παρέχονται στην Ελληνική Επικράτεια Δημόσιες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Από την διαδικασία ωστόσο θα προκύψουν έως και δύο δικαιώματα χρήσης φάσματος στη φασματική περιοχή 410-430 MHz.

Ειδικότερα θα χορηγηθούν τα A1 και Α2 Τμήματα Ραδιοφάσματος εθνικής εμβέλειας εύρους 2×2 MHz στη ζώνη 410-430 MHz, τα οποία καθίστανται άμεσα διαθέσιμα και μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στις δύο παρακάτω θέσεις:
– 411.75 – 413.75 MHz & 421.75-423.75 MHz
– 413.75 – 415.75 MHz & 423.75-425.75 MHz

Ο υπερθεματιστής που θα αποκτήσει το Δικαίωμα Χρήσης Ραδιοφάσματος θα αναλάβει την υποχρέωση παροχής υπηρεσιών, εντός τριών ετών από την έναρξη ισχύος του Δικαιώματος για την κάλυψη των γεωγραφικών περιοχών όπου κατοικεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού της χώρας.

Παράλληλα μάλιστα θα αναλάβει την υποχρέωση, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του Δικαιώματος της παρούσης, να υποβάλλει στην ΕΕΤΤ ανά έτος (Ιανουάριο κάθε έτους) εκθέσεις ανάπτυξης και επέκτασης του Δικτύου του σε ηλεκτρονική μορφή.

Όσο για την διαδικασία χορήγησης των τμημάτων ραδιοφάσματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, στο πρώτο στάδιο εξετάζεται η χορήγηση τμημάτων ραδιοφάσματος για κάθε προεπιλεγέντα συμμετέχοντα ενώ στο δεύτερο στάδιο διενεργείται δημοπρασία πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα.

Εάν ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι μεγαλύτερος από δύο τότε στο πρώτο στάδιο δεν χορηγούνται Τμήματα Ραδιοφάσματος. Εάν ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος με δυο χορηγείται στο πρώτο στάδιο ένα τμήμα ραδιοφάσματος σε κάθε προεπιλεγέντα στην τιμή εκκίνησης και η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς την διενέργεια του δεύτερου σταδίου (δημοπρασία πολλαπλών γύρων). Τέλος εάν ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος με έναν χορηγείται στο πρώτο στάδιο σε αυτόν, στην τιμή εκκίνησης, ο αριθμός τμημάτων ραδιοφάσματος που έχει δηλώσει και η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς την διενέργεια του δεύτερου σταδίου (δημοπρασία πολλαπλών γύρων).

Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας θα διενεργηθεί δημοπρασία πολλαπλών γύρων στην οποία κάθε συμμετέχων μπορεί να αποκτήσει μόνο ένα τμήμα ραδιοφάσματος.

Οι απαντήσεις πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, στην Ελληνική, σε ηλεκτρονική ή σε έντυπη μορφή όχι αργότερα από τις 16 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ