Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣενετάκης: Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας

Σενετάκης: Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας

«Ό,τι κληρονομούμε από το παρελθόν, προσδιορίζει το πως θα πορευτούμε στο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στην διημερίδα που διοργανώνει, σήμερα και αύριο, η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας για την προστασία και ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πραγματοποιείται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός, εφόσον η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά προσδιορίζουν την εθνική μας ταυτότητα, η προστασία της είναι όρος επιβίωσης μας στο μέλλον.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, συνέχισε ο ίδιος, έχει εστιάσει στην ανάγκη να καινοτομεί η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τον πολιτιστικό μας πλούτο είτε από φυσικά φαινόμενα είτε από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Η πρόκληση για την πολιτεία είναι να περιορίσει τους κινδύνους να αποτρέψει τις απειλές και σε αυτό αξιοποιείται το ερευνητικό δυναμικό της χώρας» τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι στην διημερίδα θα παρουσιαστούν από ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς, καινοτόμες και εύχρηστες εφαρμογές από ερευνητικά έργα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, άμεσα, για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και για την προβολή και ανάδειξή της.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ